Neustrašivi Alkaraz poslao moćnu poruku pred Rolan Garos!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 17.05.2022.
19:36
Izvor: Sportske.net

Spreman je.

EPA-EFE/EMILIO NARANJO
EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Povezane vesti

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz najbolji je teniser u 2021. godini. Momak iz Mursije je od početka sezone osvojio dva mastersa, u Majamiju i Rimu, a sada se nada prvoj gren slem tituli, na Rolan Garosu.

Posle impresivnog turnira u Rimu, kada je na putu do titule savladao dvojicu od trojice najvećih tenisera na svetu, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića mnogi smatraju Alkaraza prvim favoritom za osvajanje gren slema u Parizu. Španski tinedjžer se ne plaši uloge favorita.

"Ne plašim se da kažem, spreman sam da osvojim gren slem! Fizički se osećam baš dobro, psihički sam spreman, imam snagu. Sve elemente koji su mi potrebni da osvojim turnir", samouveren je Alkaraz.

Tinejdžer je za argentinske medije govorio i o dugoročnim planovima u karijeri, i istakao da mu je cilj mesto broj jedan na svetu.

"Moji snovi i ciljevi su jasni, želim da budem najbolji teniser na svetu, bez obzira na to koliko sam turnira do sada osvojio i koliko ću tek osvojiti, još uvek nisam ostvario cilj. To mi pomaže da ostanem sa obe noge na zemlji i stremim ka ultimativnom cilju", jasan je 19-godišnjak.

Čekamo Novakov odgovor na Rolan Garosu. Suret između najboljeg tenisera na svetu i njegovog potencijalnog naslednika čeka nas u polufinalu, pod uslovom da obojica doguraju dotle.

Rolan Garos počinje 22. maja u Parizu.

AdmiralBet je već objavio kvote za osvajanje Rolan Garosa, i tu je Novak prvi favorit sa kvotom 2.45, dok je kvota na Alkaraza 2.70. Tek treći favorit je Rafa Nadal, najtrofejniji igrač svih vremena na ovom turniru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Tuesday, 17.05.2022
21:15

Mali se razgalamio.Odlican,buduci prvi ali treba malo da priceka.A i pitanje je kako podnosi poraze