Neverovatan skok na WTA listi za finalistkinje US opena!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.09.2021.
17:37
Izvor: Sportske.net

Do pre neki dan mislili smo da njihovo vreme tek dolazi, ali ono je, očigledno, već došlo.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Ako je 18-godišnji španski teniser Karlos Alkaraz zadivio teniski svet plasmanom u četvrtfinale US opena, šta tek reći za dve mlade dame - Emu Radukanu i Lejlu Fernandez koje će se boriti za titulu na ovom turniru?

Posebno impresionira ono što je 18-godišnja Radukanu uradila u ove dve nedelje. Ona je kroz kvalifikacije stigla u glavni žreb, a onda redom rušila sve prepreke, bez truunke neizvesnosti! Računajući i tri kola kvalifikacija, Ema Radukanu je dobila devet uzastopnih mečeva u Njujorku, SVE bez izgubljenog seta!

Pisali smo danas i koje je rekorde već oborila, a imajući sve to u vidu, možda je sada čak i favoritkinja u finalu, iako će je tamo čekati godinu dana starija rivalka koja je i znatno bolje plasirana došla na ovaj turnir.

Lejla Fernandes je do finala izgubila ukupno četiri seta, reklo bi se da je potrošila više energije, ali je uspela da eliminiše i Naomi Osaku, i Anželik Kerber...

U svakom slučaju, čeka nas spektakularno finale, a bez obzira na njegov ishod, i Ema i Lejla su već ostvarile ogroman skok na WTA listi.

Ema Radukanu je u Njujork stigla kao 150. teniserka sveta, a plasmanom u finale napravila je skok od čak 118 mesta i ako izgubi u borbi za titulu, u ponedeljak će biti na 32. poziciji na WTA listi. U slučaju trijumfa, biće nadomak plasmana u Top 20!

Lejla Fernandes je turnir započela sa mnogo bolje startne pozicije, bila je na 73. poziciji, a plasman u finale doneo joj je skok na 27. poziciju. Ukoliko ona osvoji pehar na US openu, popeće se na 18. mesto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke