Neverovatan tekst australijskog novinara: ''Novak NEMA najviše titula, čak ni u Melburnu''!?

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.02.2023.
10:58
Izvor: Sportske.net

Posle svega pitamo se odakle ovakva potreba da se omalovaži baš sve što je najbolji teniser sveta uradio tokom karijere.

EPA-EFE/LUKAS COCH
EPA-EFE/LUKAS COCH

Povezane vesti

Normalno je da u sportu imate nekoga za koga navijate, omiljeni tim ili igrača, ali bez obzira na to, neshvatljiva su i nedopustiva omalovažavanja kakva od pojedinih novinara ili medija doživljava najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Ne da im on nije omiljeni teniser, nego se ponekad stekne utisak da pokazuju otvorenu mržnju prema njemu, ko zna iz kojih razloga.

Šta reći za ono što je napisao novinar australijskog Herald Sana Skot Galen? Najblaže rečeno - neverovatno.

Iako je Novak osvajanjem Australijan opena povećao svoj rekord po broju trofeja na Australijan openu, iako uz _Nadala ima majveći broj grend slem titula, iako od njega ima više osvojenih mastersa i bolji međusobni skor, pomenuti novinar u svom tekstu ima neku svoju matematiku, u koju je sad uključio i poređenje sa  - teniserkama!

''Šta god mislili o Margaret Kort, ona ima 24 grend slem titule, odnosno čak 64 ako gledamo i parove i mešovite parove. Tu je i Serena Vilijams koja ima 23 grend slema, pa Štefi Graf sa 22 koja je jedina osvojila svaki grend slem barem po četiri puta, a ima i Zlatni slam (sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama). Tu je i Rod Lejver koji je jedini osvajao kalendarski grend slem, i to dva puta, dok Đokoviću to nije uspelo nijednom.

Nije osvojio najviše Australijan Opena (Kort - 11), nije osvojio ni najviše Rolan Garosa (Nadal - 14), niti najviše Vimbldona (Federer - 8), a u svojoj biografiji ima i samo tri titule na US openu'', navodi se u tekstu.

Na proleće nas očekuje Rolan Garos, a Galen tu Novaku ne daje gotovo nikakve šanse pored Nadala koji tamo, kako kaže, ''osvaja titule i zavezanih očiju''.

Ako ste mislili da je to sve, on postavlja pitanje i ''šta je to Novak Đoković uradio za tenis van terena''?!

''Dakle, šta je to Đoković uradio za tenis van terena? Sigurni smo da postoji neki tamo humanitarni rad, ali prva stvar koja nam pada na pamet su sebične, sramotne zabave za vreme pandemije koronavirusa koje su uticale na to da se širi zaraza. Tu je i debakl s vizom za Australiju zbog njegovih antivakserskih stavova. To je njegov lični izbor na koji očito ima pravo, ali pokušati ući u zemlju koja ima striktna pravila tražeći rupu u zakonu bilo je bezobzirno, kalkulantski i jednostavno sebično.

Kada govorimo o statusu najboljeg ikad, brojke nikada ne trebaju biti odlučujući faktor. Pogledajte recimo Muhameda Alija, jednog od najvažnijih sportista 20. veka kojeg smatraju najvećim bokserom ikad. Je li on imao najbolje rezultate svih vremena? Ne, ali kad se uzmu u obzir drugi faktori, imao ih je. Đoković ih nema", uverava Galen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke