Nezadrživi Alkaraz u četvrtfinalu, još korak do susreta sa Novakom!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.06.2023.
19:18
Izvor: Sportske.net

Prvi nosilac u potpunosti opravdao ulogu favorita u duelu sa Muzetijem.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Trenutno prvi teniser na ATP listi Karlos Alkaraz plasirao se danas u četvrtfinale Rolan Garosa.

On je posle tek nešto više od dva sata igre savladao još jednu mladu nadu svetskog tenisa, Italijana Lorenca Muzetija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2 i 6:2.

Sam početak meča protekao je u znaku Muzetija, koji je odmah napravio brejk i poveo sa 2:0, ali kao da je time samo ''naljutio'' Španca koji dobija pet narednih gemova i time praktično završava posao u prvom setu.

Na startu drugog Alkaraz je poveo sa 2:0, Muzeti je odmah vratio brejk, ali to je bilo sve što je Italijan uspeo da uradi u tom delu igre. Alkaraz opet ulazi u seriju, dobija četiri naredna gema za 6:2 u drugom setu.

U finišu ovog seta Alkaraz je pokazivao i veliko zadovoljstvo pojedinim svojim potezima, dok je Muzeti bio sve nervozniji, pa je u jednom trenutku nervozno poslao lopticu preko tribina, pa ga je i sutkinja Marijana Veljović opomenula.

Ništa novo ni u trećem setu, od 1:2 Alkaraz opet pravi seriju od pet uzastopno dobijenih gemova, za prolaz u četvrtfinale.

U četvrtfinalu Alkaraz će igrati protiv boljeg iz duela Grka Cicipasa i Austrijanca Ofnera. Podsetimo, potencijalni Alkarazov rival u polifinalu je Novak Đoković, ukoliko savlada Hačanova u četvrtfinalu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke