Nica - Izner zaustavio Lajovića

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.05.2015.
22:53
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Nici pošto je u dva seta poražen od strane Amerikanca Džona Iznera.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Nakon dva uzastopna trijumfa koja je ostvario rezultatom 2:1 Dušan Lajović je zaustavljen u četvrtfinalu turnira u Nici.

Bolji od srpskog tenisera bio je Amerikanac Džon Izner koji je do mesta u polufinalu stigao nakon trijumfa rezultatom 2:0 (7:6, 6:4) u meču koji je trajao 80 minuta.

Prvi set je rešavan u taj-brejku a Dušan Lajović je pri rezultatu 2:2 u gemovima propustio dve brejk lopte. Šansu da oduzme servis protovniku imao je i izner u desetom gemu ali je Lajović odbranio brejk loptu i obezbedio odlazak u taj-brejk.

Već na startu taj-brejka Duci je stigao do mini brejka i vođstva od 2:0 ali je onda usledio pad koncentracije koji je Izner umešno iskoristio da stigne do preokreta i vođstva u setovima.

Neizvesan drugi set rešen je u sedmom gemu kada je Amerikanac iskoristio drugu brejk loptu a ukupno treću na meču posle čega je uz siguran servis overio trijumf i plasman u polufinale.

Imajući u vidu da prošle godine nije učestvovao na turniru u Nici Lajović je plasmanom u četvrtfinale obezbedio 45 ATP bodova i zaradu od 12.990 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke