Nije moglo uzbudljivije! Nole i Nikola nisu uspeli, Srbija poražena od Nemačke!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.11.2021.
23:31
Izvor: Sportske.net

Dramatična borba do samog kraja.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Dejvis kup reprezentacija Srbije nije večeras uspela da obezbedi prolaz u narednu rundu takmičenja, pošto je poražena od Nemačke ukupnim rezultatom 2:1.

Posle poraza Filipa Krajinovića i pobede Novaka Đokovića u singl mečevima, selektor našeg Dejvis kup tima Viktor Troicki odlučio je da u odlučujućem meču protiv Nemačke u dublu zaigraju Đoković i Nikola Ćaćić koji su vodili veliku borbu sa Kevinom Kravicom i Timom Pucom.

Meč odluke trajao je dva sata i 13 minuta, a Kravic i Puc su trijumfovali rezultatom 2:1, po setovima 7:5 /7:5/, 3:6. 7:6 /7:5/.

Ovo ne znači i eliminaciju našeg tima, ali sada moramo da čekamo ostale rezultate. Pre svega ishod duela Nemačke i Austrije, a ako Nemci pobede, onda nam ostaje da se nadamo da će Srbija biti među dve najbolje drugoplasirane selekcije u ovoj fazi takmičenja.

Početak meča obeležili su brejkovi na obe strane, ali igralo se gem za gem, vodila se potpuno ravnopravna borba, pa je prvi set morao da bude rešen u taj-brejku.

Tu su Nemci imali inicijativu, od početka su stekli prednost, naš dubl je konstantno jurio rezultat i nije uspeo da dođe do preokreta.

Ravnopravna borba se vodila i u drugom setu, a ključni su bili sedmi i osmi gem. Najpre su Đoković i Ćačić spasili jednu brejk loptu rivala i poveli sa 4:3, a onda u narednom gemu napravili brejk i potom na svoj servis odbranili tu prednost za izjednačenje u setovima.

Ušlo se zatim u set odluke, drama je dostizala vrhunac, a srpski dubl već u trećem gemu stiže do brejka, da bi potom poveo i sa 3:1. Propuštena je prilika za još jedan brejk pri vođstvu od 4:2, a u narednom gemu Nemci propuštaju dve brejk lopte, ali ne i treću i stižu do izjednačenja na 4:4.

Naredni gem na svoj servis Kravic i Puc dobijaju lako, bez izgubljenog poena i pritisak potpuno prebacuju na stranu našeg tandema.

Đoković i Ćaćić su to izdržali za izjednačenje na 5:5 i u tim trenucima je igra nerava uveliko trajala. Sledeći gem je bio posebno uzbudljiv, naš dubl je imao još dve prilike za brejk koje nije iskoristio, uspeli su Nemci da se izvuku i povedu sa 6:5, čime su ponovo stekli veliku psihološku prednost. Uspeli su Nikola i Novak ponovo da se izbore s tim, izjednačili su na 6:6.

Uzbudljivije nije moglo, sva tri današnja dvoboja su stala u taj-brejk koji je usledio, ali nažalost, nemački dubl je u odlučujućim trenucima bio bolji i doneo ukupnu pobedu svom timu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke