Nišikori osvojio set pa razbesneo Novaka, Srbin u osmini finala!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 04.09.2021.
23:28
Izvor: Sportske.net

Novak nije i dalje u punoj formi, ali raduju pobede.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Nije Novak Đoković bio na visini zadatka danas, ali je i pored toga bio bolji od Keija Nišikorija, pokazao je u pojedinim trenucima da podiže formu i da bi onu najbolju mogao da dostigne u samoj završnici takmičenja. 

Kei Nišikori je bio kvalitetan rival, osvojio je prvi set nakon dosta preokreta, ali je onda posustao usled Novakovog podizanja nivoa igre. 

Na kraju, 6:7 (4), 6:3, 6:3 i 6:2. Meč je trajao 3 sata i 32 minuta. 

Novak je sustigao brejk minusa u prvom setu i poveo sa 5:4, ali nije uspeo da ugrozi više Japanca koji se sjajno izborio sa pritiskom i osvojio sve poene na svoj servis u taj brejku za 1:0 u setovima. 

U nastavku, drugačiji Novak, iskoristio je treću brejk loptu u drugom setu, a onda je spasio čak pet za velikih 3:1. Do kraja još jedan brejk Novaka za izjednačenje. 

Imao je Novak ponovo brejk prednosti u trećem setu, ali i još jedan pad u igri kada je Nišikori uspeo da se vrati iz mrtvih samo na kratko. Od Novakovih 40:0 Nišikori se vratio u meč vrativši brejk, ali je Novak već u sledećem gemu rešio pitanje pobednika trećeg seta. 

U četvrtom setu rutina, Novak je podigao nivo igre, videlo se da ima još dosta potencijala i da je pitanje trenutka kada će ga u potpunosti iskoristiti do kraja ovog US opena. 

Bruksbi ili Karacev će biti protivnik Novaka u osmini finala US opena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke