Ništa od finala, ali Novak je čvrsto prvi! Kada može Medvedev da ga ugrozi?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 20.11.2021.
23:59
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković neće igrati finale završnog mastersa.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Na našu veliku žalost, finale završnog mastersa u Torinu igraće Aleksander Zverev i Danil Medvedev. 

Srpski teniser Novak Đoković je savladan od strane nemačkog tenisera sa 2:1 u setovima, pa će mlade snage tražiti trofej završnog turnira i nove bodove na ATP listi. 

Pre nego što izađe ATP lista u ponedeljak, vreme je da vam otkrijemo koliko će Novak imati bodova, on je sa dodatnih 600 (tri pobede u grupi) sakupio ukupno za sezonu 11540 na koliko će i ostati što je bilo sasvim dovoljno za prvo mesto. 

Medvedev mu i nije baš za petama, ali je sa dodatnih 1000 (600 u grupi za tri pobede i 400 za prolazak u finale) sada na koti 8640 bodova. Za pobedu u finalu dobio bi još 500, pa je možda vreme da navijamo za Zvereva kako bi Novak bio još čvršće prvi na ATP listi. 

Dakle, u najboljem slučaju po Rusa, imaće 9140 bodova. 

Sledeći veliki turnir jeste prvi gren slem u sezoni, već je dosta kontroverzi oko samog turnira, postoji verovatnoća da Novak neće učestvovati iz dobro poznatih razloga pa postoji mala mogućnost i da izgubi prvo mesto na svetu. 

Pošto brani 2000 bodova mogao bi sve da ih izgubi i u tom slučaju bi imao 9540 bodova što je ponovo više od onoga što Danil Medvedev sada ima. Ono što je sjajna stvar za Novaka jeste činjenica da i Medvedev gubi 1200 bodova sa Australijan opena jer je igrao finale, pa bi samo osvajanjem titule mogao da pretekne Novaka, i sve to pod uslovom da Novak ne igra na turniru. 

Postoji način, ali je uvek Medvedev pokazivao slabosti kada je trebalo da pretekne Novaka. Ovoga puta se nadamo da neće ni imati šansu u Australiji...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke