Ništa od Norijevog preokreta, Federer u osmini finala

Autor: Darko Mitrović
subota 03.07.2021.
19:01
Izvor: Sportske.net

Britanac osvojio treći set, imao publiku uz sebe, ali je svojim greškama propustio priliku da meč uvede u peti set.

Beta/AP Photo/Alberto Pezzali
Beta/AP Photo/Alberto Pezzali

Povezane vesti

Osmostruki šampion Vimbldona Rodžer Federer plasirao se danas u osminu finala ovog turnira, pošto je posle četiri seta savladao britanskog tenisera Kamerona Norija rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 6:4, 5:7, 6:4.

U osmini finala Federer će se sastati sa italijanskim predstavnikom Lorencom Sonegom koji je u trećem kolu bio bolji od Džejmsa Dakvorta rezultatom 3:0.

Prva dva seta imala su sličan razvoj događaja. Federeru je bio dovoljan po jedan brejk u ova dva seta, čime je došao do ubedljivog vođstva od 2:0.

Nori se nije predavao, a na ruku mu je išlo i to što je publika želela da se ovaj meč oduži, pa mu je pružala sve snažniju podršku. To je posebno došlo do izražaja u finišu trećeg seta kada je Nori napravio brejk i sa 7:5 dobio ovaj set.

U četvrtom je Federer prvi stigao do brejka za vođstvo od 3:2, ali je Nori odmah uzvratio i ponovo dobio na samopouzdanju. Ali, presudio je deveti gem ovog seta, kada Nori pravi nekoliko grešaka, što Švajcarac koristi za odlučujući brejk, a onda je na svoj servis završio posao oko plasmana u osminu finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke