Nole i Ziki postali pravi tandem - Đoković uz instrukcije novog šefa stigao do četvrtfinala Monte Karla!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 11.04.2024.
16:51
Izvor: Sportske.net

Slavio je protiv Italijana.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu.

Srbin je sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3, savladao Italijana Lorenca Muzetija posle sat i 59 minuta igre.

Protivnik Đokoviću u narednoj rundi biće Australijanac Aleks de Minor.

Đokoviću je na ovom meču ogormnu podršku i pomoć pružao Nenad Zimonjić koji mu je konstantno davao savete sa tribine i pomogao nekadašnjem kolegi iz reprezentacije.

Đoković nije dobro otvorio meč protiv Italijana koji je iskoristio greške najboljeg tenisera sveta da napravi brejk već u prvom gemu

Od tog trenutka, Novak je zaigrao nešto konkretnije, u petom gemu je spasio i brejk loptu, što mu je donelo dodatno samopouzdanje u nastavku seta.

Naročito se to videlo u osmom gemu kada je italijanski teniser ispustio prednost od 40:0 na svom servisu, nakon čega je Đoković uzvratio brejk i uspeo da izjednači.

Srbin je stigao do prednosti tek u devetom gemu, da bi posle besprekornog gema na svom servisu napravio brejk kada je i iskoristio prvu set loptu za vođstvo od 1:0 u setovima.

Furizono je najbolji teniser na planeti nastavio u drugom setu, osvojio prva dva gema i poveo sa 2:0.

Usledio je odgovor Muzetija, koji je ekspresno došao došao do ribrejka, ali je Đoković ima novi odgovor i zadržao dva gema prednosti - 3:1.

U narednom gemu na Đokovićev servis nije bilo problema, te se Srbin dodatno približio trijumfu.

Vodila se velika bitka u narednom gemu na Muzetijev servis, Nenad Zimonjić je sa tribina davao instrukcije Novaku, ali je Italijan nekako preživeo posle 0-30. Kao da je propuštena prilika malo poremetila Srbina, koji je dopustio brejk rivalu u narednom gemu, te je Italijan smanjio na 4:3.

Ipak, dokazao je Đoković u sledećem gemu zašto je veliki šampion. Ekspresno se "resetovao", iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 5:3, tako došao nadomak osam najboljih. Bio je siguran Srbin u poslednjem gemu na svoj servis i overio pobedu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke