Nole ima ''lavlje srce'', ali nedovoljno za novu titulu u Rimu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.05.2021.
20:01
Izvor: Sportske.net

Bez dovoljno svežine posle jučerašnja dva teška meča, Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu.

Marko Djokovic/Starsportphoto ©
Marko Djokovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Posle dva sata i 50 minuta borbe, Rafael Nadal je savladao našeg Novaka Đokovića u finalu turnira Masters serije u Rimu i rezultatom 2:1, po setovima 7:5, 1:6, 6:3 stigao do trofeja u glavnom gradu Italije.

Ovo je Nadalu 10. titula u Rimu, a ukupno 28. pobeda u 57 dosadašnjih mečeva protiv Novaka Đokovića u karijeri.

Sam početak meča bio je kakav se samo poželeti može za najboljeg tenisera sveta. Odmah je Đoković napravio brejk, poveo sa 2:0, ali već u narednom gemu je tu prednost ispustio, Nadal je ''vratio brejk'' i potom se ušlo u ravnopravnu borbu gem za gem. Posebno dug i dramatičan bio je sedmi gem, koji je Đoković na svoj servis uspeo da dobije, ali novi problemi usledili su u jedanaestom gemu, kada je Nadal uspeo da iskoristi brejk-loptu i povede sa 6:5.

U narednom gemu, Novak je na Nadalov servis poveo sa 0:30, ali nije uspeo da stigne do brejk-lopte, pa Đpanac na kraju dobija ovaj gem, ujedno i prvi set sa 7:5.

Drugi set je takođe doneo veliku borbu, iako rezultat od 6:1 za Đokovića to baš i ne ilustruje. Nađ teniser je do brejka stigao u četvrtom gemu, kada je poveo sa 3:1. Usledili su dugi gemovi, ali Novak ih je dobijao, uz još jedan brejk i Nadal posle toga nije uspeo da uzvrati u ovom setu.

U trećem, odlučujućem, Đoković je bio pod psihološkim pritiskom jer je Nadal prvi servirao, pa je naš teniser praktično sve vreme jurio rezultat. U petom gemu je imao dve brejk-lopte da situaciju preokrene u svoju korist, ali ne samo da to nije iskoristio, nego je već u narednom Nadal napravio brejk, potom je Španac lako dobio i naredni gem na svoj servis i za tili čas se od ravnopravne borbe stiglo do 5:2 za Nadala u setu odluke.

Novak, koji je juče odigrao dva meča, nije imao dovoljno svežine za preokret, Nadal je do kraja osvojio još jedan gem na svoj servis, što mu je bilo dovoljno za pobedu i titulu u Rimu.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke