Nole je zaslužio da već sada ima 23 Gren Slem trofeja, šta ga je sve sprečilo?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.01.2022.
20:31
Izvor: Sportske.net

Splet neverovatnih okolnosti, ali i pojedinih pogrešnih odluka razlog su zašto će Nole dočekati Rolan Garos sa ''samo'' 20 trofeja.

 EPA-EFE/DIEGO FEDELE
EPA-EFE/DIEGO FEDELE

Povezane vesti

U ponedeljak počinje Australijan open, ali je za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića ta priča već danas završena deportacijom iz Australije posle dvonedeljne pravne borbe da zaigra u Melburnu.

Noletu je tako na surov i nehuman način oduzeta prilika da brani titulu osvojenu pre godinu dana u Melburnu i postavi novi rekord po broju osvojenih Gren Slem trofeja, pa mu ostaje da to učini na Rolan Garosu koji će početi za tačno četiri meseca, 16. maja i trajati do 5. juna ove godine.

Opšte je poznato da Đoković, Federer i Nadal imaju po 20 osvojenih Gren Slem trofeja, ali posle svega što su u Melburnu uradili Novaku, sada će Španac imati priliku da prvi stigne do ''magične'' brojke 21.

Ipak, da u poslednjih godinu i po dana nije bilo nekih neverovatnih okolnosti, Nole bi se u Melburnu sada najverovatnije borio za 23. Gren Slem titulu.

Sećate se, čudne stvari su počele da mu se dešavaju od US opena 2020. godine, kada je u meču četvrtog kola protiv Španca Pabla Karenjo-Buste slučajno pogodio lopticom linijsku sutkinju, zbog čega je odmah diskvalifikovan sa turnira koji je kasnije osvojio Dominik Tim.

Ali, to ne samo da nije poremetilo Đokovića, nego je na naredna tri Gren Slem turnira osvojio tri titule i stigao do još uvek aktuelne brojke od 20 trofeja na najvećim turnirma. I da nije bilo pomenutog incidenta u Njujorku, već posle Vimbldona prošle godine bi imao 21 titulu.

Nole je tada bio u velikom naletu, delovao je nezadrživo, ali onda su usledile Olimpijske igre i prevelika Novakova želja da iako iscrpljen i umoran ode u Tokio da brani boje Srbijue i to ne samo da igra u singlu, nego je prihvatio da se za medalju bori i u miks dublu sa Ninom Stojanović. Na sve su se nadovezali i teški vremenski uslovi za igru u Tokiju, pa je uoči US opena Nole bio ''isceđen kao limun''.

I pored toga je stigao do finala, ali tu više nije imao energije da izađe na kraj sa Danilom Medvedevim. Međutim, da je bio potpuno posvećen tom US openu prošlog leta, da je uzeo odmor posle Vimbldona, ne sumnjamo da ni ta titula ne bi izostala.

To bi već bile 22 titule, a da su normalne okolnosti u Melburnu, sada bi se borio i za 23. trofej.

Ali, šta je bilo, bilo je. Ne vredi žaliti, treba gledati napred i sigurni smo da i Đoković tako razmišlja posle svega. Brzo će maj i Rolan Garos, a tamo će Nole stići gladan trofeja. Gladniji nego ikad. A kada je tako...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke