Nole juri i ove Federerove rekorde! Ali, trebaće mu još nekoliko godina...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.02.2021.
20:30
Izvor: Sportske.net

Onaj mnogo važniji oboriće već početkom narednog meseca, ali slede novi izazovi.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Kao što znate, Novak Đoković će početkom marta postati teniser koji je najduže u istoriji držao prvo mesto na ATP listi, a to je rekord koji je do sada bio u vlasništvu Rodžera Federera.

Tu više nema neizvesnosti, čekamo samo da se sve ozvaniči.

Ali, Nole ima priliku da u narednih nekoliko godina sruši ili bar dostigne još neka rekordna dostignuća svojih najvećih rivala.

Pre svega, cilj je prestići i Federera i Nadala po broju osvojenih Gren Slem trofeja. Nole im se danas približio osvajanjem 18. Gren Slema, a Švajcarac i Španac imaju po 20. Teoretski, već na kraju sezone bi Nole mogao da bude ispred njih, ukoliko osvoji i Rolan Garos, Vimbldon i US open.

Ni to nije sve.

U ''Open eri'', Federer drži rekorde po broju osvojenih trofeja na Vimbldonu i US openu. Na Vimbldonu Švajcarac je trijumfovao osam puta, dok Đoković ima pet trofeja na londonskoj travi. US open je Federer osvajao pet puta, kao i Sampras i Konors, a Đoković ima tri titule. Kada je Rolan Garos u pitanju, jasno je da je tu Nadal nedostižan sa čak 13 trofeja, kao što je i Novak nedostižan za najveće rivale po broju titula na Australijan openu.

Dakle, teoretski, Novak bi i po broju titula na Vimbldonu i US openu mogao da nadmaši Federera, ali za to će mu biti potrebne bar još tri-četiri godine konstantnog osvajanja ovih turnira.

Ipak, kada je Nole u pitanju, ništa nije nemoguće. To nas je odavno naučio, zar ne?

-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke