Nole najavio ''veliki dvoboj''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.04.2021.
22:30
Izvor: Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas, posle plasmana u četvrtfinale ATP turnira u Beogradu, da se nada da će se bar jedan od srpskih tenisera boriti za trofej na Srbija openu.

 Marko Djokovic/Starsportphoto ©
Marko Djokovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti


Đoković je danas u drugom kolu Srbija opena rutinski savladao Sunvu Kvona iz Južne Koreje sa 6:1, 6:3 i u četvrfinalu će igrati protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića.

"Očekujem veliki dvoboj sa Mićom. Trenirali smo pre neki dan, ali se nikada nismo susreli u zvaničnom meču tako da, eto, imaćemo priliku. Dobra stvar je da će jedan teniser iz Srbije da prođe u polufinale", rekao je Đoković posle meča.

"Imamo danas i derbi Milojević - Krajinović i tu će još jedan Srbin da uđe u četvrtfinale, što je fenomenalno. Odilična je priča da imamo što više naših tenisera u završnici turnira. Nadamo da će bar jedan od nas da se bori za trofej", dodao je on.

Upitan koliko je značajno što će se dva ATP turnira igrati u Beogradu, Đoković je naveo da je velika stvar da Beograd ponovo ima profesionalni muški turnir posle devet godina.

On je dodao da je za to najzaslužniji njegov mladji brat Đorđe, direktor turnira, kao i svi iz organizacije.

"Stvarno su uradili izvanredan posao. Poslednji put kad sam bio u Beogradu, pre nekih mesec - mesec i po dana, ovaj centar je izgledao potpuno drugačije. Šta su sve uspeli za kratko vreme da urade je za svaku pohvalu", rekao je Đoković.

"Ja se trudim da budem više u ulozi igrača ove nedelje nego što sam u ulozi organizatora ili nešto treće. Činjenica jeste da je ovo na neki način porodični projekat i naravno da nam je stalo da turnir prođe na najbolji način", dodao je on.

Đoković je naveo i da ga dodatno raduje što će biti organizovan i ženski turnir, kao i još jedan ATP turnir.

"Imaće priliku naši teniseri i teniserke da se probiju, da se pokažu i da dožive nešto jedinstveno jer mnogi od njih nikada nisu učestvovali na turniru koji je na vrhunskom nivou. Nadam se da će imati puno uspeha", rekao je Đoković.

On je, na kraju, rekao i da ga "vuče" da igra i naredni turnir u Beogradu, koji je na programu uoči Rolan Garosa.

"Obično ne igram turnire u nedelji pred Gren Slemove, ali obzirom da je ovde u Beogradu, više me vuče da igram. Ako budem igrao, nadam se da ćemo imati priliku da vidimo malo više ljudi na tribinama", rekao je Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke