Nole: ''Ne bih da zvučim arogantno, ali...''

Autor: Beta Beta
nedelja 27.01.2019.
16:16
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je današnje finale Australijan opena protiv Rafaela Nadala bilo savršeno i istakao da će Gren Slem turniri i dalje biti njegov prioritet, ali i da je rekord Rodžera Federera još daleko.

Beta/Fiona Hamilton/Tennis Australia via AP
Beta/Fiona Hamilton/Tennis Australia via AP

Povezane vesti

Đoković je danas osvojio rekordnu, sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala u tri seta.

"Na samom vrhu", rekao je Đoković odgovarajući na pitanje novinara kako bi rangirao današnje finale u odnosu na prethodna Gren Slem finala.

"Pod ovim okolnostima, igrati protiv Nadala, tako važnan meč, to je neverovatno. U polufinalu i finalu mislim da sam napravio 15 neiznuđenih grešaka ukupno. I za mene je to prijatno iznenađenje iako sam uvek verovao da mogu ovako da igram. Na ovom nivou, pod ovim okolnostima, bio je to savršen meč", rekao je Đoković.

Sprski teniser je kazao da je uvek verovao u sebe, bez obzira na povredu i operaciju lakta.

"Ne želim da zvučim arogantno, ali uvek sam verovao u sebe", rekao je Đoković.

Prvi teniser sveta je tako ostao neporažen u finalima Australijan opena, ali i postao rekorder po broju osvojenih titula na prvom grend slem turniru u sezoni pošto je večnoj listi "preskočio" Roja Emersona i Rodžera Federera.

-
Đoković je danas osvojio 15. Gren Slem trofej u karijeri, a ispred njega su sada samo Nadal sa 17 i Rodžer Federer sa 20.

"To me motiviše, naravno. Igranje grend slemova, najvećih ATP turnira, moj je prioritet i u narednim sezonama. Koliko je tih sezona? Ne znam. Ne razmišljam toliko unapred", rekao je Đoković.

On je istakao da želi da se fokusira na to da nastavi da popravlja svoju igru.

"Ako budem mogao da se takmičim na ovako visokom nivou i u narednim godinama, dobiću šansu da se približim Rodžeru. U ovom momentu je to još daleko", rekao je prvi teniser sveta.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 27.01.2019
17:20

Najveci. Da nije menjao ishranu i strucni stab, vec bi sad bio i po Gren Slemovima najbolji svih vremena. Ali polako...Ako uzme Garos ove godine, siguran sam da prestize Nadala do kraja sezone.