Nole oborio još jedan Federerov rekord i ne želi da stane!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.04.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Današnja partija nagoveštaj novih velikih uspeha.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Posle neuspešnog nastupa u Indijan Velsu i rastanka sa trenerom Goranom Ivaniševićem, Novak Đoković je danas sjajno startovao u Monte Karlu, gde je na startu turnira deklasirao ruskog predstavnika Romana Safiulina.

Svom današnjem rivalu je prepustio samo tri gema i nagovestio da se vraća u pravu formu, u susret Rolan Garosu.

''Veoma sam zadovoljan, čak i u gemovima koje sam izgubio, imao sam brejk lopte. 

Jako dobar prvi meč na startu sezone, šljaka je podloga koja za moj stil zahteva nešto više vremena dok uđem u ritam, to je ranije znalo da bude nezgodno za mene, jer sam tako počeo i prošle godine, pa sam izgubio drugi meč. 

Imam dan više odmora, nadam se da ću nastaviti ovako da igram. Nastavljam da radim u istom tempu, mislim da smo na treninzima odradili dobar posao i to se videlo i u igri'', izjavio je Đoković.

On je nedavno postao i najstariji svetski ''broj 1'' na ATP listi, čime je pretekao dosadašnjeg rekordera Rodžera Federera. Za to vreme, najstariji ''broj 1'' u dubl konkurenciji je 44-godišnji Indijac Rohan Bopana.

''Sjajno je to, Bopana je rekao da zajedno imamo 80 godina. On je doprineo više nego ja, ali zadovoljan sam. I dalje sam spreman da se takmičim na najvišem nivou sa 37 godina. To nije nešto o čemu sam sanjao, ali zadovoljan sam, sjajan posao rade lekari i svi u mom stručnom štabu. U stanju sam da zadržavam i produžavam taj kvalitet godinama'', izjavio je Đoković.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke