Nole otkrio kojom taktikom je slomio Hačanova: ''Osetio sam da je 'prekidač' uključen!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.06.2023.
20:04
Izvor: Sportske.net

Rus na to nije imao odgovor.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Veliku borbu u prva dva seta tokom četvrtfinala Rolan Garosa vodili su Novak Đoković i Karen Hačanov, ali Nole je u taj-brejku drugog seta konačno došao do svoje igre, dobio ga je sa 7:0, posle čega je za njega bilo sve mnogo lakše.

Takvu ocenu je dao i sam Novak u prvoj izjavi na terenu, gde je razgovarao sa Matsom Vilanderom, a najpre je pohvalio rivala.

''Igrao je kvalitetan tenis u prva dva seta, ja sam pravio mnogo neiznuđenih grešaka, ušao sam u meč prilično sporo, ali od tog taj-brejka sam podigao par nivoa svoju igru i uspeo sam tako da završim meč.

Velika borba, to se i očekivalo, niko neće da vam pokloni pobede, morate da ih zaslužite.

Nekada stvari dobro funkcionišu, nekada ne, bila je taktika da ga nateram da konstantno trči, ali imam mnogo respekta za njega, sjajan je igrač i želim mu mnogo uspeha u nastavku sezone.

Uvek pokušavam da ovde uradim najbolje što mogu. Čekao sam na taj osećaj koji želim da imam ovde na terenu'', objasnio je Đoković.

Nekoliko minuta kasnije Nole se uključio i u studio ''Eurosporta'', gde su meč analizirali Barbara Šet i Tim Henman, a uključivali su se i Vilander i Džon Mekinro.

''Izvinjavam se što sam isekao Mekinroa usred analize, volim da ga slušam'', našalio se Novak na početku razgovora i izneo svoju analizu:

''Mislim da su bila dva meča u jednom. Prva dva seta u kojima sam 'ostao u svlačionici', nisam se dobro kretao. Ritern nije funkcionisao, nisam bio dovoljno agresivan, ali treba odati priznanje Hačanovu koji me je terao da igram.

Nekako sam ipak uspeo da pronađem igru u taj-brejku, odigrao sam savršen taj-brejk i kao da sam osetio da je 'prekidač uključen', mnogo bolje sam osećao loptu, imao potpunu kontrolu u trećem setu.

Taj-brejk? Svaki poen je bitan. To je mentalitet, taktika treba da bude jasna, da u svakom poenu znam šta treba da radim'', objasnio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke