Nole pred novinarima: ''Najveća prepreka za mene je jedan teniser iz Srbije...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.04.2023.
17:29
Izvor: Sportske.net

Otprilike u isto vreme je saznao i ime prvog rivala na ''Srpska openu''.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Počeo je ''Srpska open'' u Banjaluci, odmah smo bili svedoci i prvog velikog iznenađenja, a to je poraz Stena Vavrinke od 18-godišnjeg Francuza Luke Van Aša.

Za to vreme, prvi nosilac na turniru i najbolji teniser sveta Novak Đoković je izašao pred novinare na pres konferenciji, gde je najavio svoj nastup, a prvi protivnik će mu biti pomenuti Luka Van Aš.

Nole je u pres sali dočekan aplauzom prisutnih novinara, a na početku svog obraćanja istakao je koliko mu je drago što će nastupati u Banjalicu.

''Bio sam ovde nekoliko puta. Nisam igrao. Ali ovo je jedno od najlepših i najboljih mesta za nas igrače iz Srbije da igramo, jer znamo koliko ljubavi imamo od ljudi odavde.

Juče sam sleteo ovde i ovaj danas trening je nešto što je prevazišlo moja očekivanja. Ovo je zaista jedno od najboljih mesta na svetu gde smo mogli igrati", izjavio je Đoković.

Naravno, gde god da igra, Novakove ambicije su najveće, pa ni Banjaluka nije izuzetak.

"Igrao sam 2009. sa Troickim egzibiconi meč ovde i od tada imam predivna osećanja. I zaista mi je bila želja da zaigram u Banjaluci. Trudiću se da uživam što više, ovo je posebna nedelja. Moj pristup turniru će biti poseban, želim da doguram što dalje", naglasio je Đoković.

Nije želeo previše da se bavi svim onim što ga čeka po završetku ovog turnira i predstojećem Rolan Garosu, gde bi mogao konačno da se izdvoji na prvom mestu po broju grend slem trofeja.

"Misli i pažnja su mi usmereni samo na Banjaluku. Dvadeset godina se bavim tenisom, i umorio sam se od priče koji su planovi. Znate koji su mi najveći ciljevi u ovoj fazi ove karijere'', rekao je Nole.

Ko će mu biti najveći rival u Banjaluci?

''Najveća prepreka za mene je jedan teniser iz Srbije, a to je Novak Đoković, uz dužno poštovanje prema svim igračima. Najveća borba je sa mnom samim", rekao je Đoković.

Na kraju i neizbežno pitanje o banjalučkim ćevapima, čuvenom tamošnjem specijalitetu.

"Znate da ja slabo jedem meso, a svi specijaliteti ovde su sa mesom. Uživam zaista ovde, sve je vrhunski, hrana pogotovo. Sve je predivno ali mislim da je to nemoguće da probam nešto", iskren je Nole.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke