Nole se budi, dobar start na Rolan Garosu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.05.2024.
23:04
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda najboljeg tenisera sveta na startu Rolan Garosa.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Prošlonedeljni nastup u Ženevi i zdravstveni problemi koje je tamo imao stvorili su veliki znak pitanja u vezi Novakovih trenutnih mogućnosti na startu Rolan Garosa, ali večerašnji meč prvog kola protiv francuskog predstavnika Pjer-Iga Erbera je bio ohrabrujući u tom pogledu.

Prvi teniser sveta je večeras na Rolan Garosu startovao ubedljivom pobedom protiv pomenutog rivala, rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:3) i 6:4, a meč je trajao dva sata i 33 minuta.

Đoković je ovom pobedom izborio plasman u drugo kolo, gde će mu naredni rival biti Španac Roberto Karbaljes Baena koji je na startu turnira savladao Francuza Lestijena sa 3:1 u setovima.

Nole je koncentrisano i samouvereno započeo večerašnji meč i vrlo brzo je stekao brejk prednosti, već u trećem gemu. Tu prednost je zadržao do kraja seta i rutinski ga je rešio u svoju korist.

U drugom setu je Nole imao više problema sa servisom. Erber je odmah napravio brejk, ali mu je naš teniser uzvratio već u drugom gemu. U nastavku seta i dalje je Đoković bio nesiguran u prvim servisima, ali je odlično izvodio druge, pa nije dozvolio da uđe u rezultatski zaostatak.

Ušlo se u taj-brejk, u kom je Novak bio znatno bolji i sa 7:3 je u tom delu igre stigao do vođstva od 2:0 u setovima.

Treći set je bio potpuno ravnopravan, igralo se gem za gem, sve do poslednjeg gema, kada je Nole posle duple servis-greške rivala uspeo da dođe do brejka koji je značio i pobedu u ovom meču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke