Nole se namučio na startu Šangaja, ali uspešno je počeo pohod na 100. titulu!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.10.2024.
14:35
Izvor: Sportske.net

Teže nego što se očekivalo Novak Đoković prošao u treće kolo Mastersa u Šangaju.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Povezane vesti

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković krenuo je danas u pohod na svoju 100. titulu u karijeri.

U meču drugog kola turnira Masters serije u Šangaju, Nole je danas savladao 43. igrača na ATP listi, Amerikanca Aleksa Mihelsena rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:3) i 7:6 (11:9). Meč je trajao sat i 55 minuta, a Novak sada čeka boljeg iz duela Švajcarca Stena Vavrinke i Italijana Kobolija, čiji je susret na programu rano ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Novak je loše započeo današnji meč, jer je odmah dozvolio rivalu da napravi brejk, pa je Mihelsen posle prva tri gema vodio sa 3:0. 

Imao je Amerikanac i vođstvo od 4:1 nešto kasnije, ali onda Nole konačno uspeva da uđe u prepoznatljivi ritam igre, dobija naredna tri gema i uspeva da anulira zaostatak za rivalom.

Odluka je zatim pala u taj-brejku, gde je Đoković bio bolji i bez veće drame je dobio finiš ovog seta.


Izgledalo je da će Đokoviću biti lakše u drugom setu, imao je znatno povoljniji razvoj događaja nego u prvom, jer je uz brejk prednosti poveo sa 4:1, ali je onda usledila nova kriza u njegovoj igri, izgubio je osam od 10 poena posle vođstva od 4:1 i dozvolio Mihelsenu da se vrati u igru.

Amerikanac je izjednačio na 4:4 i zatim uveo i drugi set u taj-brejk. Ali, već smo navikli da Nole odlično igra taj-brejkove, tako je bilo i ovog puta, pa je posle treće meč-lopte, ali i spasene dve set-lopte za rivala, konačno slomio otpor Mihelsena i izborio plasman u treće kolo.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke