Nole se raspričao posle novog trijumfa: ''Pokušavaju da naprave Velikog brata''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 03.06.2019.
19:36
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković ocenio je da je u današnjem meču protiv Nemca Jana Lenarda Štrufa odlučujuć trenutak bio brejk u prvom setu, posle kog se promenio tok, i dodao da u nastavku Otvorenog prvenstva Francuske neće odstupati od dobrih stvari u igri

Epa/Julien De Rosa
Epa/Julien De Rosa

Povezane vesti

Đoković se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je danas pobedio Nemca Jana Štrufa sa 6:3, 6:2, 6:2.

"Drago mi je što nisam proveo mnogo vremena na terenu, jer to je i cilj kako se turnir bliži kraju - da budem što efikasniji. On je jako dobro počeo meč, dosta dobro servirao, imao dosta vinera, ali onda je došao taj presudni brejk na 4:3 u prvom setu i posle toga se promenio tok meč", rekao je Djoković novinarima posle meča.

"Posle brejka počeo sam da igram bolje, igrao sam i do tada dobro, ali sam podigao nivo za još jedan korak. On je počeo malo slabije da servira, a ja sam čitao bolje njegove servise. Uslovi za igru su bili teški, teren je bio sporiji, ali to je meni više odgovaralo protiv ovog protivnika", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta često je tokom karijere dolazio do završnica turnira, a novinare je interesovalo da li za nastavak Rolan Garosa ima posebnu pripremu.

"Stvari su vrlo jednostavne, neću odstupati od dobrih stvari koje imam u igri. Neću praviti od nečega nešto što nije. Ne treba preuveličavati u umu dosadašnje rezultate i ne treba ništa posebno da radim. Bio dosta puta u ovakvim situacijama tokom karijere i znam šta mi je činiti", rekao je on.

Đoković je rekao da igrači u dugim mečevima često mislima odlutaju, ali da je "glavni zadatak kao i u životu, biti u datom trenutku i iz njega izvući najviše".

Novinare je zanimalo da li se u budućnosti može očekivati odredjena promena pravila u tenisu, odnosno da li se može skratiti boravaka igrača na terenu u neizvesnijim mečevima, jer često umeju da traju više od četiri sata.

"Promene na početku obično naidju na veliku osudu, ali ako se izdrži taj prvi nalet i ako je neki vizionari iza toga koji može da potkrepi sve promene i prikaže da je tako bolje, onda se obično svi na kraju zahvale na tome što se desilo", rekao je Đoković.

Dodao je da on "izuzetno poštuje i neguje tradiciju", ali da veruje da će u tenisu doći do promena, koje su neophodne zbog pažnje novih generacija.

"Na turniru "Naredne generacije" u Milanu imate priliku da testirate i implementirate nove stvari. Neke imaju više smisla, neke manje, makar iz moje perspektive, ali objektivno da bismo savremenim generacijama držali pažnju više, mora doći do nekih modifikacija pravila. Ne treba menjati iz korena i to neće biti slučaj", rekao je Đoković.

"Od ove godine imamo sat koji otkucava pre servisa, a primetio sam da su i kamere sada u prolazima, koridorima, čak i u svlačionicama i teretani... Pokušavaju da naprave 'Velikog brata', ali takvo je društvo i sve se ekranizuje i pokušava približiti publici u realnom vremenu. Do promena u bodovanju, takozvanom 'skoringu' promen će doći na kraju", dodao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke