Serbia Open - Kecmanović bez iznenađenja protiv najboljeg tenisera sveta, Đoković u polufinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 23.04.2021.
16:15
Izvor: Sportske.net

Novak slavio u okršaju dvojice srpskih tenisera.

Marko Djokovic/Starsportphoto ©
Marko Djokovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U duelu srpskih tenisera u četvrtfinalu Serbia Opena, Novak Đoković je opravdao ulogu favorita i savladao Miomira Kecmanovića sa 2:0 u setovima (6:1, 6:3).

Nije Kecmanović dobro počeo duel protiv najboljeg tenisera sveta, kao da je ušao sa previše poštovanja prema Novaku, a Đoković je koristio svaku priliku i na kraju dobio prvi set bez ikakvih problema sa 6:1. 

Kecmanović je imao slab učinak u servisu, a i kada bi ubacio prvi, imao bi ogromnih problema protiv igrača koji verovatno ima najbolji ritern u istoriji tenisa. 

Sa druge strane, daleko od toga da Novak nije imao problema na svoj servis, čak je spašavao tri brejk lopte i sve tri uspeo da spasi. 

U drugom setu Novak je lako došao do 2:0, ali Kecmanović nije dao najboljem na svetu da se tek tako odvoji i da praktično bude na pragu pobede. 

Mladi srpski teniser koji je trenutno 47. na ATP listi je konačno dobio na samopouzdanju, videlo se to po njegovim udarcima koji su bili daleko bolje pripremljeni, pa je nakon uvodnog brejka Đokovića dobio dva uzastopna gema na svoj servis.

Uspeo je Kecmanović da vrati brejk uzevši osmi gem u drugom setu, ali više od toga nije mogao.

Najbolji teniser sveta će se u polufinalu Serbia Opena sastati sa boljim iz duela između Aslana Karaceva i Đanluke Magera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke