Novak bez podrške oca sa tribina u Melburnu: "Neću da pravim smetnje..."

Autor: Ivan Cvetković
petak 27.01.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

U saopštenju koje je poslao organizatorima prvog grend slem turnira u sezoni, Srđan Đoković naveo je da neće prisustvovati meču.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Srđan Đoković, otac srpskog tenisera Novaka Đokovića saopštio je da neće prisustvovati današnjem polufinalnom meču na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, koji njegov sin igra protiv Amerikanca Tomija Pola.

Otac srpskog tenisera dobio je oštre kritike pošto se u sredu posle meča četvrtfinala u Melburnu, koji je njegov sin dobio protiv Rusa Andreja Rubljova, slikao sa navijačem koji je nosio zastavu sa likom predsednika Rusije Vladimira Putina.

U saopštenju koje je poslao organizatorima prvog grend slem turnira u sezoni, Srđan Đoković naveo je da neće prisustvovati meču.

"Ovde sam samo kako bih podržao svog sina, nisam imao nameru da izazovem takve naslove i smetnje. Bio sam napolju s Novakovim navijačima, kao što sam radio posle svih mečeva svog sina, kako bih proslavio pobedu i slikao se sa njima. Nisam imao nameru da budem upleten u sve ovo. Moja porodica preživela je užas rata i mi samo želimo mir. Kako ne bi bilo nikakvih smetnji na polufinalu za mog sina ili bilo kog drugog igrača, odabrao sam da meč gledam od kuće. Želim sjajan meč i navijaću za svog sina, kao i uvek", stoji u saopštenju Srđana Đokovića.

Organizatori su naveli da su razgovarali sa igračima i članovima njihovih ekipa o važnosti da se ne ulazi u bilo kakve aktivnosti koje mogu poremetiti turnir i ponovili da je zabranjeno isticanje zastava Rusije i Belorusije.

Sportisti iz Rusije i Belorusije su izbačeni gotovo sa svih međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini, a tamo gde učestvuju nisu istaknute zastave njihovih zemalja i takmiče se kao neutralni sportisti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke