Novak bez problema protiv Koprive, igra koja ohrabruje!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.07.2024.
18:11
Izvor: Sportske.net

Prvi Novakov nastup posle operacije kolena.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković uspešno se vratio na teren posle nedavne hirurške intervencije na kolenu, zbog čega je i propustio završnicu Rolan Garosa.

Nole je danas startovao na Vimbldonu, a u prvom kolu je posle dvočasovne borbe rutinski savladao češkog predstavnika Vita Koprivu sa 3:0, po setovima 6:1, 6:2 i 6:2.

Nosio je zaštitni steznik na desnom kolenu, imao je i jedno nezgodno proklizavanje, ali nijednom gestikulacijom nije pokazao da ima bilo kakvih problema sa operisanim kolenom, što je zaista ohranrujuće pred naredne mečeve na turniru.

Prvi set je praktično rešen u četvrtom gemu, u kom se vodila maratonska borba na servis Koprive. Novak je propuštao brejk-lopte, ali je na kraju ipak uspeo da osvoji ovaj gem i povede sa 3:1, od čega češki teniser do kraja seta nije uspeo da se oporavi.

U drugom setu je Đoković do brejka stigao već u trećem gemu i ni u jednom trenutku Kopriva nije bio u prilici da tu prednost anulira. I ne samo to, nego je Nole napravio još jedan brejk i bez problema rešio i ovaj set u svoju korist.

Najduže je Kopriva odolevao u trećem setu, kada se ravnopravno borio do petog gema, a onda Novak pravi brejk i pravi seriju od pet uzastopno osvojenih gemova do kraja meča.

U drugom kolu Đoković čeka boljeg iz duela Španca Alehandra Moro-Kanjasa (188. na ATP listi) i britanskog kvalifikanta Džejkoba Firnlija (277. na ATP listi). U trenutku kada je Novak završio svoj meč protiv Koprive, Britanac je vodio sa 2:0 u setovima (7:5, 6:4), pa se već nazire ko će mu biti protivnik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke