Novak će igrati srpski derbi...Ako mu dozvole!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 13.01.2022.
07:17
Izvor: Sportske.net

Đoković i dalje čeka odluku, ali je dobio protivnika u prvom kolu...

 EPA-EFE/KELLY DEFINA / POOL
EPA-EFE/KELLY DEFINA / POOL

Povezane vesti

Novak Đoković je dobio rivala u prvom kolu, videćemo srpski derbi protiv Kecmanovića. Da li ovo znači da najbolji teniser sveta ostaje na turniru.

Još nije poznato, jer se i dalje čeka eventualna odluka ministarstva za imigraciju, a sinoć je australijaski novinar Pol Bonđorno za koga mediji tvrde ima veze u političkim krugovima tvitova da će Aleks Houk, ministar za imigraciju ukinuti vizu Đokoviću i poslati ga kući.

Ipak, žreb je održan, Đoković je top nosilac, Nadal će početi kampanju protiv zemljaka Markosa Đirona, Marej igra protiv Gruzijca Bašijašvilija, drugi nosilac Medvedev protiv Henrija Laksonena. 

Prema projektovanom žrebu, Đoković bi u polufinalu trebalo da igra sa Nadalom ili Zverevim, u četvrtfinalu ga čeka Beretini, a do tada ne bi trebalo da ima težak posao. Posle Kecmanovića, potencijalni rivali su Pol, Sonego i Garin u osmini finala. 

Na drugoj strani žreba je Medvede koji je drugi nosilac, njega bi u drugoj rundi trebao da sačeka Kirgijos, osmina finala Švarcman, pa onda Rubljev i Cicipas, ako ne bude iznenađenja. 

Zverevu će biti teško, Šapovalov u osmini finala, sa Nadalom bi u četvrtfinalu eventualno odlučivao ko će na Đokovića. Što se Rafe tiče, posle zemljaka Điron, sledili bi Kokinakos, Kačanov, Mađar Hurkač, pa onda kako rekosmo Zverev...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke