Novak: "Da ne verujem da mogu da osvojim RG, ne bih došao"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 26.05.2024.
18:36
Izvor: Sportske.net

Biće veoma zanimljivo videti ga na drugom grend slemu u sezoni.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Novak Đoković se oglasio pred drugi u sezoni grend slem, smatra da su očekivanja manja nego ranije, ali da nada uvek postoji i da želi da bude sve bolji kako sezona odmiče. 

"Hoću da budem bolji nego prošle nedelje. Iz toga želim da izađem kao bolji, tako će biti dok igram profesionalni tenis, dok se borim na najvećem nivou, znam šta su moji kvaliteti, ako se dobro osećam fizički i mentalno, nekad vam treba malo i sreće kada igrate protiv najboljih, tako se osvajaju Grend slemovi. To sam iskusio 24 puta do sada. Znam šta treba da uradim na Grend slemovima, to je jedna potpuno druga stvar u odnosu na ostale turnire", rekao je Novak. 

Srpski teniser smatra da je prilagodljiv ovakvim turnirima i da može da bude otporan. 

"Otpornost je uvek važna. Uvek su izazovi drugačiji, kao profesionalan igrač morate da budete prilagodljiviji porazima nego pobedama. Kada imate godine kada pobeđujete više od 50%, imate sreće. Češće je da gubite više nego da pobeđujete. U većini turnirima morate da se suočavate sa povredama, nisam srećom imao mnogo problema sa povredama sem 2016. i 2017. godine, a 2018. godine sam imao operaciju ramena zbog koje sam morao da adaptiram servis, pa sam pao u renkingu i morao da se vraćam i krenem od početka. Imao sam situacije u karijeri gde sam morao da nađem “svež” početak. Uspevao sam nekada to da rešim, da nađem pravu igru i pravi “majndset”. Imam iskustva igranja na turu, imao sam i uspone i padove, tako da ću to da koristim na pozitivan način za ostatak sezone. Uvek ciljam da igram dobar tenis, većinu karijere sam to uspevao. Na šljaci sam uvek igrao dobro, pre svega na Rolan Garosu. Ne utiče na mene to što sam imao pet slabijih meseci. Pokušavam da izgradim formu, da na taj način napredujem", rekao je on. 

Smatra i da očekivanja nisu velika, ali da je potrebno da nada bude najviša ako želi da napravi ozbiljniji rezultat. 

"Dolazim sa malim očekivanjima i velikim nadama", rekao je on. 

Šta podrazumeva malo?

"Govoriti o tome je malo sramota u neku ruku. Znate da je sve ispod titule za mene nedovoljno. Možda će zvučati arogantno, ali iza mene je velika karijera. Pokušavam da ispišem istoriju, a Pariz je mesto gde se ona piše. Moja nadanja su uvek takva, ali moram da spustim očekivanja, da ne razmišljam previše unapred, nego da idem dan po dan. Sa time sam imao problema, da nađem konstantnost, to mi treba da bih imao šansu da odem do kraja", rekao je on. 

Nadamo se i da će konstantnost pronaći...

Šta očekivati od Novaka na predstojećem grend slemu?

"Da li sam spreman za sve? Da nisam, ne bih bio ovde, to se podrazumeva. Ne dolazim na Grend slem, ako znam da nešto ne mogu. Ako se misli da ne mogu da ga osvojim, ne bih došao. Ako to nekada osetim, verovatnoću se oprostiti tog momenta od tenisa. Dok mogu da pobedim najbolje igrače, na nekim turnirima više, na nekima manje, ja sam i dalje prvi, to sigurno nešto znači", rekao je Novak. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke