Novak:"Dodatno se motivišem kad me svi otpišu"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 02.06.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Kako li samo uvek nađe motivaciju?

AP Photo/Jean-Francois Badias
AP Photo/Jean-Francois Badias

Povezane vesti

Novak Đoković je uspeo da se plasira u osminu finala u epskom meču protiv Lorenca Musetija, mladog italijanskog tenisera pred kojim je svetla budućnost, kako je i sam Novak najavio.

Srpski teniser je slavio posle velikog preokreta, gubio je sa 1:2 u setovima, a potom četvrti i peti odigrao kao u transu i meč završio u 20 do 4 jutros. 

"Hvala navijačima, uglavnom su Musetija podržavali do 2:2 u četvrtom setu. Tu se nešto promenilo. Ne znam šta. Hvala im što su stali na moju stranu i počeli da skandiraju moje ime. To me je pokrenulo i dalo mi je veliki podstrek. Dali su mi energiju koja me nosila do kraja meča, izgubio sam samo jedan gem od tada u tom setu", rekao je Novak.

Smatra da je Museti odigrao najbolji tenis u karijeri. 

"Jedan od najuzbudljivijih mečeva koje sam do sada odigrao. Na mreži sam mu rekao da treba da bude ponosan na borbu, jedan je nažalost morao da izgubi. Bila je izvanredna borba, ovakve mečeve je lepše dobiti nego izgubiti. Odigrao je, bar koliko sam ja video, najbolji tenis koji je ikada odigrao. Ako nastavi ovako, blistava mu je budućnost".

Ovakvi mečevi su prava životna priča Novaka Đokovića. 

"Moja životna priča je takva, da se zainatim kada me svi otpisuju, da pokažem od čega sam satkan, pokazao sam to mnogo puta u karijeri. Nastavljam, to me dodatno motiviše kada me ljudi otpisuju. Nismo završili turnir. Kako je rekao pokojni Kobi Brajant 'Posao je završen? Posao nije završen'", rekao je Novak.

U osmini finala najbolji svih vremena igra protiv Fransiska Serundola. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke