Novak Đoković predao krunu posle 756 dana

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 28.02.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net

Nismo se navikli da ga vidimo van prve pozicije.

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković od danas je drugi igrač sveta budući da je prvo mesto po prvi put u karijeri preuzeo Rus Danil Medvedev.

Đokovića je ponajviše koštala zabrana učestvovanja na Australijan openu, da bi potom bio eliminisan u četvrtfinalu turnira serije 500 u Dubaiju. S druge strane, Medvedev je došao do polufinala u Akapulku gde ga je pobedio Rafael Nadal, ali i to mu je bilo dovoljno da pretekne Novaka na prvom mestu.

Danil Medvedev u ovom trenutku na prvom mestu ima 8615 bodova, a prati ga Novak Đoković sa 8465 poena. Međutim, smena na čelu ATP karavana dogodiće se 14. marta kada će srpski teniser barem na nedelju dana vratiti pređašnji status koji je u minulom mandatu nosio od 3. februara 2020. godine, pa do danas, što iznosi 756 dana.

Dalji razvoj priče oko svetskog broja jedan zavisiće od učešća Novaka Đokovića na predstojećim turnirima, a pre svega na Indijan Velsu. Prema aktuelnom stanju stvari, njemu bez imunizacije neće biti dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države. Tamo nije učestvovao ni prošle godine, ali to je prilika za Medvedeva, koji je ispao u četvrtom kolu minule sezone, da stekne novu zalihu poena u odnosu na tridesetčetvorogodišnjaka.

Na trećem mestu je Aleks Zverev sa 7515 bodova, dok se Rafael Nadal osvajanjem Akapulka probio na četvrto mesto sa 6515 poena. Među najboljih 10 nalaze se još Cicipas, Beretini, Rud, Ože-Alijasim i Humbert Hurkač koji je napredovao za jednu poziciju.

Od ostalih srpskih igrača, Filip Krajinović je skočio za dve pozicije i sada je 42, a Lajović za jednu i tako je 46. igrač sveta. Laslo Đere je takođe napredovao za dva mesta i nalazi se na 49. poziciji, što znači da Srbija među najboljih 50 ima čak četvoricu tenisera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke