Novak drugi favorit za titulu u Madridu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 07.05.2018.
09:43
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas igra prvi meč na Mastersu u Madridu, a precizni statističari smatraju da je Nole drugi favorit za trofej.

Epa/Kiko Huesca
Epa/Kiko Huesca

Povezane vesti

Četvrti ovosezonski Masters počinje u ponedeljak duelom Francuza Manarina i Argentinca Švarcmana, a kasnije danas na teren će i najbolji srpski teniser Novak Đoković.

On će na startu turnira ukrstiti koplja sa Japancem Keijem Nišikorijem kojeg je pobedio u jedanaest u od trinaest međusobnih okršaja.

Novak nije u dobroj formi, povreda i dug period odsustva učinili su svoje tako da srpski teniser i dalje traži prepoznatljivu formu ali to nije smetalo statističarima da ga imenuju za drugog favorita u Madridu.

Specijalizovani sajt "Tennismash" najveće šanse za titulu daje braniocu trofeja Rafaelu Nadalu (44.3%), a potom slede Novak Đoković (13.0%), Huan Martin del Potro (8.6%), Aleksandar Zverev (6.9%) i Dominik Tim (5.5%).

Đoković je dva puta u karijeri osvajao titulu na madridskoj šljaci, a oba puta je u finalu bio bolji od Rafaela Nadala koji je rekorder po broju trijumfa u Madridu. Rafa je čak pet puta osvojao titulu u prestonici Španije.

Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 6.685.828 dolara i Srbiju će u glavnom žrebu predstavljati Novak Đoković i Dušan Lajović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rosen.manutd
Monday, 07.05.2018
12:18

Nesto mi se cini da ce on danas da zavrsi svoje ucesce, nazalost...

avatar
Devil born 1878
Monday, 07.05.2018
12:01

Gde bas Nisikori, izgubice odmah na pocetku