Novak "ekspres" protutnjao do Nadala!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 29.05.2022.
15:46
Izvor: Sportske.net

Lako protiv stare mušterije.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Dijega Švarcmana u osmini finala Rolan Garosa sa 3:0, po setovima 6:1, 6:3, 6:3 i zakazao duel sa boljim iz meča Rafael Nadal - Feliks Ože-Alijasim u četvrtfinalu grend slema. Meč je trajao dva časa i šesnaest minuta.

Đoković je tako nastavio svoju dominaciju protiv Argentinca. Naš as savladao je Švarcmana u svakom od sedam međusobnih okršaja.

Švarcam je prvi izvršio pritisak na Novakov servis, imao dve brejk lopte u trećem gemu, ali je Srbin uspeo da ih spasi i sačuva svoj servis. Već u narednom gemu Đoković pravi brejk i vezuje još tri gema za prvi set.

Švarcman je furiozno krenuo u nastavku, oduzeo servis Đokoviću i poveo sa 3:0. Tada se činilo da nas očekuje dug i dramatičan meč na terenu "Suzan Lenglen", ali tako nije mislio najbolji na svetu.

Srpski teniser furiozno je zaigrao u nastavku drugog seta, osvojio je narednih šest gemova i pokazao zašto je najbolji na svetu.

Nije se predavao 16. na svetu Švarcman, stigao je do brejk lopte u petom gemu trećeg seta, ali je Đoković još jednom bio najbolji u kritičnom trenutku i sačuvao svoj servis. Baš kao i u prvom setu, odmah nakon što je spasio brejk loptu, Đoković je izvršio pritisak na rivala, oduzeo mu servis i poveo sa 4:2. Na taj način trasirao sebi put ka četvrtfinalu.

Srbin je rutinski osvojio još dva preostala gema i zakazao sada čeka protivnika u četvrtfinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke