Novak i Australijan open - Srđan Đoković doneo loše vesti!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 28.11.2021.
11:20
Izvor: Sportske.net

Da li će najbolji svetski teniser igrati na AO?

Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Srđan Đoković gostovao je u Jutarnjem programu na TV Prva, a između ostalog, govorio je o Australijan openu i potencijalnom učešću najboljeg tenisera svih vremena na tom turniru.

Kao što već znate, samo vakcinisani teniseri mogu u Melburn, a postoji opcija i za nevakcinisane, 14 dana karantina.

"Što se tiče vakcina i nevakcina, lično je pravo svakog od nas da li ćemo se vakcinisati ili ne. Niko nema pravo da nam ulazi u tu intimu, to je i ustavom zagarantovano. svako ima pravo da odlučuje o svom zdravlju. Da li je vakcinisan, to je njegovo ekskluzivno pravo. Da li će to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a u da je znam, ne bih je podelio sa vama. On ima pravo da odluči kako želi", rekao je Đoković.

Neprijatno je iznenađen i odnosom Australijanaca prema Novaku.
 
"Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. On bi to želeo svim srcem jer je sportista, a i mi bismo to voleli. Pod ovim ucenama i uslovima, verovatno neće. Ja to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami", rekao je Srđan Đoković.

Pored toga, jedan od donosioca odluke Kreg Tili je rekao da će samo vakcinisani sa "priznatim vakcinama" igrati na turniru.

"Koja je to priznata vakcina, gospodine Kreg? Nije priznata ruska? Po našim kriterijumima su priznate samo kineska i ruska. Slobodarski svet broji 90 odsto stanovništva na planeti. Za nas je to ruska i kineska. Priznajte i njih i vašu vakcinu, sa zadovoljstvom. Mislim da to nije u redu, jer rusku i kinesku ne priznajete".

O karantinu smatra da nema ni govora.

"Može karantin, ali da 14 dana bude u hotelskoj sobi i da ne izađe ni u lobi hotela. Pa super su to smislili, neka igraju oni onda na turniru", a onda je nastavio:

"I mi smo izmislili svet, ne samo slobodarski svet. Tu činjenicu moraju da prihvate i neprihvatanje ove ili one vakcine je smešno, da ne kažem drugu reč. Nikada nećemo da delimo vakcine ili narode odakle god ko dolazio. Mi smo deo sveta i vakcine su deo sveta odakle god da dolaze. Svi oni su napravili vakcine da pomognu ovom svetu, ali ko ne prihvati da se vakciniše, to je njegovo lično pravo", istakao je Srđan Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak