"Novak i Danil će ubiti jedan drugog"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 20.02.2021.
12:20
Izvor: Sportske.net

Najava finala od strane nekadašnjeg drugog tenisera sveta.

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Finale Australijan opena u muškom singlu na programu je sutra, Novak Đoković će na megdan Rusu Danilu Medvedevu koji je odličan na betonu tokom svoje karijere, što dokazuje i jedno učešće u finalu US opena. 

Ipak, nema gren slem, za razliku od Novakovih 17, pa je jasno ko je iskusniji i ko je favorit za osvajanje novog gren slema. 

Ima i onih koji misle da je Danil favorit zbog svojih igara tokom dosadašnjeg dela turnira, a šta misli nekadašnji drugi teniser sveta, Aleks Koreča?

"Mislim da će ubiti jedan drugog! Očekujem veoma dug meč jer imaju slične stilove igre. Obojici će biti potrebni servis, obojica imaju neverovatne bekhende. Forhend – Novak pomera ručni zglob za nijansu više od Danila. Mislim da su oni ogledala jedan drugog, imaju sjajne bekhend dijagonale i mogu da promene ritam po paraleli, a i obojica su izuzetno takmičarski nastrojeni", rekao je Koreča. 

Da li Medvedeva smatra favoritom?

"Medvedev je bio u boljoj formi pred turnir i nastavio je u tom ritmu. Biće ga izuzetno teško pobediti – Novak će morati da bude na svom maksimumu i da ima jasan plan igre jer su obojica izvrsni defanzivci, obojica vole da napadaju, ali ne sve vreme", kaže Koreča za "Evrosport". 

Novakova 18. ili Danilova 1. gren slem titula?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke