Novak i vakcinacija, novi čin - Šta mu poručuje dr Kon?

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.02.2022.
09:22
Izvor: Sportske.net, tv prva

BETA/AP
BETA/AP

Povezane vesti

Novak Đoković će učestvovati na turniru u Dubaiju u drugoj polovini ovog meseca, ali i dalje traje neizvesnost da li će moći da brani titule na Rolan Garosu i Vimbldonu, jer još uvek nema informacija da li planira da se vakciniše i tako skine veliki teret sa vrata koji mu je nametnut od početka ove godine, uz sve ono što mu se dogodilo u Melburnu.

Rafael Nadal je to iskoristio da dođe do rekordne, 21. Gren Slem titule, a sada bi Španac na Rolan Garosu gde je dominirao u najvećem delu svoje karijere mogao da dodatno uveća prednost na toj listi u odnosu na Đokovića i Federera koji su i dalje na po 20 osvojenih titula na najvećim turnirima.

Situaciju oko Novaka Đokovića jutros je na TV Prva komentarisao i doktor Predrag Kon, uz poseban osvrt na informaciju koja se pojavila tokom drame u Melburnu da je navodno i jedna njegova objava na društvenim mrežama bila iskorišćena protiv Novaka.

''Ispratio sam sve oko Novaka. Žao mi je i to sam samo rekao što nisam imao prilike da sa njim razgovaram i to je sve što sam ja rekao zbog njegovih uverenja. I da mu želim sve najbolje. Ne vidi se u izveštaju kako su iskoristili taj moj status, ali ne znam da li ovde ima neko ko nije njegov navijač, tako da Novaku želim sve najbolje. Prokomentarisao sam da nije u duhu zdravstvenog pravilnika što ga nisu pustili, a kao država imaju pravo da obezbeđuju granice'', istakao je Kon.

Kakav je danas njegov stav posle svega, da li preporučuje vakcinaciju najboljem teniseru sveta?

''Što se vakcinacije tiče, ostajem pri stavu na kom sam bio. Najviše bih voleo da Đoković igra tenis i da nema problema, posebno jer dolaze veliki turniri, poštujem šta kaže Novak Đoković, tako je odlučeno - vakcinacija je dobrovoljna i ne razumem na koji je način mogao da bude javna zdravstvena opasnost. To bi se moglo dosta diskutovati. Jasno mi je šta se desilo, a to što se desilo nije prihvatljivo da se tako ponašaju prema pojedincu'', izjavio je Kon.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke