Novak igra Vimbldon zbog ovih ljudi, a jedan od njih je i američki teniser!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.07.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Veliku pomoć je dobio od njega.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Novak Đoković se ponovo oglasio posle prolaska u polufinale Vimbldona. 

Srpski teniser je dobio meč bez borbe protiv De Minora, a mnogima je neverovatno da je nedavno imao operaciju kolena i da sada može da igra na najvišem nivou. 

Sve je lepo objasnio. 

"Da krenemo od početka, dva ili tri puta je trebalo da se vratim na stari nivo nakon povreda, ovo je čudno jer sam doživeo povredu kakvu ranije nikad nisam imao, dosta ozbiljniju. Povredio sam sebe na Rolan Garosu, pokidao sam meniskus, deo je morao da bude izvađen, jer nije bio na mestu gde treba da bude. Odlučio sam sa članovima tima da odem na artoskopsku operaciju odmah dan posle meča. Razlog je taj što sam pričao sa svim ortopedima, doktorima po svetu koje znam. Svi su rekli isto, svi su rekli da moram da se operišem i da će oporavak biti mnogo brži ako se operišem, to su mi objasnili. Nisam znao mnogo o meniskusu", rekao je Novak. 

Veliku pomoć je imao od svog suparnika na terenu, Tejlora Frica. 

"Pričao sam sa Tejlorom Fricem, pričao sam o ovome, on je bio veoma dobar da podeli iskustvo, imao je istu situaciju kao ja pre tri godine. Povredio se na Rolan Garosu, imao je istu operaciju, 21 dan kasnije je igrao na Vimbldonu. Kad sam čuo od njega da postoji šansa, ako ide sve kako treba, da rehabilitacija ide po planu, ako koleno bude kako treba mogu da igram na Vimbldonu, to mi je dalo nadu. Kad sam razmišljao o Vimbldonu, mislio sam kako mogu da bacim štake i hodam kako treba", rekao je Novak, prenosi "Telegraf". 

Veliku pomoć imao je i u ljudima koji su zaduženi za oporavak. 

"Imao sam pomoć fiziterapeuta, išao sam na rehabilitaciju, bio je tu i specijalista za koleno s kojim smo radili dva-tri puta dnevno. To su ljudi koji shvataju, koji znaju šta treba da se radi, rekao sam da ako mogu da trčim 14 dana pre Vimbldona, mogu da dođem ovde i probam da udaram lopticu, da vidim kuda to ide. Drago mi je što sam ovde", rekao je Novak. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke