Novak izbegao Alkaraza i Sinera, ali put na Vimbldonu neće biti lak

Autor: Mladen Heleta
petak 28.06.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv žreb.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Vit Kopriva, kvalifikant iz Češke, prvi je protivnik Novaka Đokovića na Vimbldonu, odlučeno je žrebom.

Jako bitna informacija sa žreba je da Srbin, koji je drugi nosilac, do finala ne može da se sastane sa braniocem titule Karlosom Alkarazom i prvim teniserom sveta Janikom Sinerom.

U drugom kolu Novaka, koji je sedmostruki šampion Vimbldona, čeka duel sa boljim iz okršaja Fernli - Moro Kanas, a u trećem najverovatnije sa Tomasom Martinom Ečeverijem ili Aleksejem Popirinom.

U osmini finala bi Đokovića verovatno čekao Danac Holger Rune, koji ne blista ove sezone, niti na travi generalno, ali protiv Đokovića je tradicionalno inspirisan. Ili Danac ili Rus Karen Hačanov, što je možda i teža opcija.

U četvrtfinalu bi se Novak sastao sa Hubertom Hurkačem, jednim od najopasnijih rivala na travi. Tu bi mogli umesto Poljaka da mu dođu još De Minor ili Ože-Alijasim, obojica jako ozbiljni igrači.

U polufinalu je moguć duel sa Zverevom, ali i sa Cicipasom ili Rubljovom.

Naravno, treba uzeti u obzir i Đokovićevu povredu kao otežavaju okolnost u svim ovim projekcijama.

Ukoliko bi svi glavni favoriti prošli u četvrtfinale, parovi bi bili sledeći: Siner – Medvedev i Alkaraz – Rud u gornjoj polovini žreba, te Zverev – Rubljov i Đoković – Hurkač u donjoj.

Dušan Lajović nije imao sreće, već na startu sastaje se sa Grigorom Dimitrovom, dok će Laslo Đere igrati sa Lukom Pujom. Ako Laslo prođe, čeka ga Feliks Ože-Alijasim.

Miomir Kecmanović počinje od Sumita Nagala i, ako prođe, najverovatnije igra sa Talonom Griksporom u drugoj rundi. U trećem kolu bi Kecmanović trebalo da igra sa Janikom Sinerom.

U prilozima dole možete pogledati puteve Đokovića, Alkaraza i Sinera do eventualnog finala:

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke