Novak izgubio još 400 poena, kolika je sada razlika i kada bi mogao da bude ugrožen?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 16.05.2021.
21:47
Izvor: Sportske.net

Čekamo taj novi gren slem...

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković i dalje ne mora da strahuje za prvo mesto na ATP listi i to do završetka Rolan Garosa, što znači najmanje još tri nedelje prvog mesta. Veliki je favorit da ostane na tom mestu i nakon završetka Rolan Garosa, praktično bi Danil Medvedev morao da ga osvoji, što mnogi smatraju nemogućom misijom, a da Srbin ispadne makar pre četvrtfinala. Veoma povoljna okolnost je činjenica da Rafa Nadal brani titulu na RG. 

Porazom u finalu Rima Novak Đoković je danas izgubio 400 bodova i u ponedeljak će biti na koti 11063, ispred Danila Medvedeva koji je na 9780 bodova, odnosno Rafe Nadala koji je na 9630 bodova. 

Do Rolan Garosa ima još dve nedelje, Novak ne igra sledeće kada su na programu turniri u Lionu (učestvuju Tim, Cicipas, Švarcman...) i Ženevi (Federer, Šapovalov, Dimitrov...), ali će igrati na turniru u Beogradu od 24. maja na kom će pored Novaka učestvovati i Monfils, Basilašvili, Manarino, Lajović, Krajinović, Kecmanović, Đere...

Nakon toga sledi Rolan Garos, najbolji teniser na svetu je rekao da se sprema posebno za taj turnir, da će podići formu do tada, pa hajde da vidimo može li do novog gren slem turnira u svojoj karijeri kojim bi bio za petama Nadalu i Federeru. 

Što se tiče ATP trke (samo rezultati iz ove sezone), Stefanos Cicipas je trenutno najbolji sa 3110 bodova, iza njega je odmah Novak Đoković sa 2920 bodova, Rubljev sa 2760, Zverev sa 2250, Medvedev sa 2230, Nadal sa 2220...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke