Novak izgubio set, a onda "zgazio lalu"!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 03.07.2022.
23:39
Izvor: Sportske.net

Policajac Đoković poslao sve kući pre isteka vremena

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Srpki teniser Novak Đoković savladao je Holanđanina Tim van Rajthovena sa 3:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 . Meč je trajao dva sata i 37 minuta.

Igrao je sjajno Van Rajthoven na travi ove sezone, vezao osam pobeda, osovjio turinir u Hertogenbošu, ali je ipak šestostruki šampion Vimbldona bio preveliki zalogaj za njega, iako je 104. igrač na svetu uspeo da dođe do seta.

Đoković se na Centralnom terenu Vimbldona oseća kao kod kuće, to je pokazao i na startu meča, kada je oduzeo prvi servis gem impresioniranom Van Rajthovenu i poveo sa 2:0. Imao je Holanđanin dve brejk lopte u narednom gemu, ali je Đoković sačuvao servis i sebi trasirao put ka osvajanju prvog seta. Do kraja seta Srbin je još jednom oduzeo servis rivalu i samouvereno ušao u nastavak meča.

Rajthoven se konačno opustio u drugom setu, bolje je servirao, iako je Đoković u četvrtom gemu propustio brejk loptu. Sedmi gem često je "koban" za servere, tako je bilo i ovoga puta, Đoković je servirao, koncentracija je popustila, a Van Rajthoven je to znalački kaznio i iskoristio prvu brejk šansu. Servirao je Holanđanin za set pri rezultatu 5:4, Đoković je izvršio jak pritisak, imao čak četiri brejk lopte, ali je na kraju Holanđanin uspeo da iskoristi treću set loptu i izjednači rezultat.

Izgubljen set kao da je razljutio srpskog asa. Furiozno je Đoković odigrao u trećem setu, vezao pet gemova, uz dva brejka, i poveo sa velikih 5:0, U tim trenucima Srbin je pokazao svu svoju moć na travnatoj podlozi, sjajno je riternirao, a i servis je bio na visokom nivou, tako da se jasno videla razlika u klasi između rivala.Van Rajthoven je do kraja samo uspeo da se upiše na semaforu.

Nalet Đokovića nastavio se i na startu četvrtog seta, odmah je Novak došao do brejka, potvrdio ga u narednom gemu i tako sebi utabao put do četvrtfinala. Imao je Đoković šansu da zada poslednji udarac rivalu u petom gemu, pri rezultatu 3:1 imao je naš teniser brejk loptu za velikih 4:1, ali je Van Rajthoven uspeo da je spasi i ostane u igri, ali ne zadugo. Već u narednom gemu na servis Holanđanina Đoković je stigao do brejka, poveo sa 5:2 i tako konačno prelomio meč. Poslednji gem bio je rutina za velikog šampiona, koji ostaje u trci za sedmim peharom na Vimbldonu.

Novak je na svu sreću završio posao pre 23 časova po lokalnom vremenu, u suprotnom meč bi morao da se nastavi sutra, jer je pravilo turnira da se posle isteka tog vremena prekidaju započeti mečevi.

Protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu biće Italijan Janik Siner koji je ranije danas izbacio Španca Karlosa Alkaraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke