"Novak je iskorišćen kao političko oruđe! Sve je na njegovoj strani, igraće AO!"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 06.01.2022.
18:37
Izvor: Sportske.net

Njegov dugogodišnji prijatelj i novinar televizije koja prati čitavu njegovu karijeru smatra da su šanse da Novak dobije ovu bitku velike!

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Novinar "Sport kluba" Nebojša Višković uveren je da će Novak Đoković odneti pobedu protiv australijskih vlasti koje ga, kako kaže, koriste kao političko oruđe.

"Ovako nešto nije doživljeno, sve sam mogao da zamislim, osim ovakav scenario. Ovo što su uradili Australijanci je potpuno neverovatno. Čuo sam učesnika protesta (u Beogradu) koji je rekao da se nada da će sport pobediti, ali to je, mislim, nemoguće, pošto je razlog ovog dešavanja – politički. Znamo da su uskoro izbori u Australiji, a Novak je iskorišćen kao oruđe za dobijanje političkih poena“, rekao je Višković u razgovoru za "N1".

"Naravno, pričamo o premijeru Skotu Morisonu“, dodao je.

Višegodišnji prijatelj Novaka Đokovića, kojeg prati tokom čitave njegove karijere, optimističan je po pitanju čitavih dešavanja.

"Ako mene pitate, ja sam veći optimista, uveren sam da će Novak na kraju dobiti odobrenje, da će njegovu žalbu federalni sud uvažiti, možda čak i pre ponedeljka. Mislim da bi u ovom slučaju pobeda Đokovića sudskim putem bila velika pobeda slobodarskog sveta", kazao je Višković.

Prema njegovim rečima, "papiri su na strani Đokovića".

"Žalba se razmatra, po informacijama koje imam, papiri su na Đokovićevoj strani, ovo može samo da bude poraz Đokovića ukoliko politika donese pobedu. Ukoliko sud poništi odluku i odobri Novaku žalbu, on može neometano da ulazi u Australiju i može da igra Australijan open", podvukao je.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke