Novak je prošle godine javno podržao Naomi Osaku, šta sad ona kaže o njemu?

Autor: Darko Mitrović
subota 15.01.2022.
08:33
Izvor: Sportske.net

Ređaju se reakcije od strane tenisera.

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Beta/AP Photo/Ben Curtis

Povezane vesti

Najbolja japanska teniserka Naomi Osaka već duže vreme se bori sa određenim psihološkim problemima, a kako bi zaštitila svoje mentalno zdravlje, prošle godine je odlučila da se povuče sa Rolan Garosa, pod pritiskom organizatora da mora da prisustvuje konferencijama za medije.

Naravno, Novak Đoković ju je tada javno podržao i pohvalio njenu hrabru odluku da javno progovori o onome kroz šta prolazi.

''Znate, ja mogu da je razumem. Saosećam sa njom. I ja sam tokom karijere mnogo puta bio sa pogrešne strane 'mača' kada su mediji u pitanju. Znam kakav je osećaj"

Podržavam je, mislim da je bila veoma hrabra što je to učinila. Veoma mi je žao što prolazi kroz bolan period i što ima psihičkih problema, koliko sam čuo. Nisam razgovarao sa njom, ali se čini da se muči. Želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti.

Ona je važan igrač, važan brend i osoba za naš sport. Potrebno je da nam se vrati. Moram reći da je donela veoma hrabru odluku, ali ona najbolje zna kako se oseća. Ako treba da uzme neko vreme da se osvrne na sve, da se oporavi i napuni baterije, to je dobar izbor. Potpuno je podržavam i nadam se da će se vratiti jača", rekao je Nole početkom juna prošle godine.

Sedam meseci kasnije, Novak se nalazi u nezapamćeno teškoj situaciji za jednog tenisera, dva puta su ga pritvarali od dolaska u Melburn i samo dva dana pre početka Australijan opena, nije izvesno da li će mu dozvoliti da se takmiči.

Tim povodom, sada se i Naomi Osaka oglasila.

"Mislim da je to nesrećna situacija. On je tako sjajan igrač i pomalo je tužno. Znam kako je biti u njegovoj situaciji, kad vas pitaju o toj osobi, videti komentare drugih igrača, to nije najbolja stvar. Pokušavam da ostanem pozitivna", izjavila je Osaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke