Pariz - Novak morao da igra duže nego što je planirao, Fučovič mučio, pa se izmučio

Autor: Nemanja Janošev
utorak 02.11.2021.
23:23
Izvor: Sportske.net

Đoković rezervisao učešće u trećem kolu posle nešto dužeg meča nego što je delovalo da će biti.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Martona Fučoviča u tri seta i plasirao se u 3. kolo Mastersa u Parizu.

Đoković je slavio sa 2:1 (6:2, 4:6, 6:3) nakon više od dva sata igre, a kuriozitet vezan za ovaj meč bio je taj da  Novak nije izgubio meč u prvom kolu Pariza još od duela sa Semom Kverijem 2012. godine.

Poput igre sa sparing partnerom, Đoković je osvajao uvodne poene i na lak način stigao do osvajanja prva dva gema u duelu. Osećaj prilikom voleja bio je fenomenalan i uspevao je da pronalazi dobra rešenja za Fučoviča koji nije mogao lako da završava poene.

Krasio ga je i fantastično precizan prvi servis, kao i staloženost, što se nije moglo reći za Fučoviča. Nemoćan je bio Mađar i u osmom gemu, iako je i svom prethodnom servis gemu imao ogromnih problema sa Novakovim pritiskom.

Sve u svemu, Đokoviću je bilo neophodno svega 37 minuta za osvajanje prvog seta. Dva izgubljena gema, sve je išlo po planu svetskog broja jedan. Uz to, podatak koji mu je išao naruku jeste da je ove godine samo jednom izgubio kada je imao set prednosti i to se dogodilo na Olimpijskim igrama.

Nastavio je Đoković da bude agresivan i da igra sa željom da što pre okonča susret. Ali, nije išlo sve po planu kada je posle tri gema, brejk viška bio na konto Fučoviča. Novakov forhend pronašao je veliki aut i situacija se malo popravila po rivala.

Prvi teniser sveta je izgubio povoljan momentum, nije mogao da pripreti Fučoviču do kraja seta i pokuša da vrati brejk, dok je mađarski igrač pružao sve bolju igru, o čemu svedoči i poen sa 27 udaraca gde je sačuvao mirnoću do kraja. Samim tim, uspeo je da sačuva stečenu prednost i odvede meč u treći set.

A tamo, izuzetan tenis. Fučovič je odličnom defanzivom u pojedinim momentima, posebno u petom gemu, pritiskao Đokovića koji je u prethodnoj situaciji uspeo da dođe do brejka. Tražio je Novak način da dođe do lakih poena, uspevao je u završnici seta i na taj način je, uz Fučovičeve oscilacije na svim poljima, pre svega fizičkom, došao do trijumfa.

Novak Đoković će u 3. rundi igrati sa boljim iz duela Manarino - Monfis u četvrtak.

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke