Novak može do kalendarskog grend slema, shvatio je to i kritičar Vilander!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 12.03.2023.
11:17
Izvor: Sportske.net

Najteže će Srbinu biti na Rolan Garosu.

EPA-EFE/Yoshua Arias
EPA-EFE/Yoshua Arias

Povezane vesti

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković zbog zabrane vlasti Sjedinjenih Američkih Država ne učestvuje na prvom mastersu u Indijan Velsu, a najverovatnije će propustiti i turnir iste kategorije u Majamiju.

Srbin polako okreće misli ka turnirima na šljaci, a u fokusu je Rolan Garos gde će Đoković imati priliku da dođe do 23. grend slem titule u karijeri i pretekne Rafaela Nadala na večnoj listi osvajača najvašnijih teniskih turnira.

Glavni favorit u Parizu morao bi da bude Rafael Nadal koji je čak 14. puta osvojio ovaj grend slem, a ukoliko Đoković pobedi Španca na njegovoj podlozi otvoriće mu se put ka osvajanju kalendarskog grend slema jer je na Vimbldonu i US openu Đoković najbliži slavlju.

Legendarni teniser i teniski komentator Mats Vilander koji kroz čitavu karijeru osporava našeg tenisera smatra da je došao trenutak da Đoković osvoji kalendarski grend slem što bi mu potvrdilo epitet najboljeg tenisera svih vremena.

"Verujem da Đoković može da osvoji Rolan Garos, što bi mu otvorilo vrata da stigne do kalendarskog slema. Smatram da je kadar za tako nešto, i ne bi se iznenadio kada bi to ostvario. Mislim da je to najbolje pokazao na Australijan openu, kada mu niko nije bio ravan", jasan je Vilander.

Prema mišljenju Šveđanina Đokoviću je trenutno sve potaman i spreman je da postane prvi teniser u novoj eri koji će objedniti sve četiri grend slem titule u godini uprkos neigranju na mastersima u Americi.

"Mislim da to što ne igra američku turneju, neće uticati na Novaka. Sprema se za šljaku, a cilj mu je osvajanje Rolan Garosa. Sve preduslove ima za to, napravio je životni balans, bira šta igra, koliko trenira. I što je mnogo bitno, stalno je sa familijom. Sve mu ide u prilog da napokon osvoji kalendarski grend slem", podvukao je Vilander.

Nama ostaje samo da ovoga puta verujemo u njegovu prognozu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke