Novak na tronu barem do juna? Srbin brani mizeran broj poena!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 18.11.2018.
22:56
Izvor: Sportske.net

Zaista bi trebalo da se dogodi čudo pa da Novak Đoković treći Grend slem sezone ne dočeka kao prvi na ATP rang listi.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Zavesa na tenisku sezonu, barem kada govorimo za one najbolje tenisere, spuštena je večeras u Londonu finalnim duelom na završnom Mastersu između Saše Zvereva i Novaka Đokovića.

Mladi Nemac savladao je prvoplasiranog na ATP rang listi i osvojio najvažniju titulu u dosadašnjem toku karijere. Zverev je ujedno od Đokovića preuzeo "titulu" najmlađeg osvajača završnog Mastersa.

Za Novaka Đokovića sezona je završena porazom, ali daleko od toga da je bila neuspešna. Pisali smo večeras o tome kako izgledaju Novakove brojke na kraju 2018. godine, a evo šta ga čeka u narednoj.

Ono što već sada znamo jeste da će najbolji na svetu novu sezonu otvoriti na turniru u Kataru koji je osvajao 2016. i 2017. godine. Radi se o turniru iz serije ATP 250 koji je Novak propustio prošle godine zbog problema sa povredom.

Upravo je ta povreda lakta uticala na to da srpski teniser slabo startuje u 2018. godini i da mu do početka juna najbolji rezultat bude plasman u polufinale Mastersa u Rimu i četvrtfinale Rolan Garosa.

Bili su to turniri koji su usledili posle intervencije na laktu kojoj se Novak podvrgnuo u Švajcarskoj, a na kojima je Srbin nagovestio kako će izgledati drugi deo sezone.

Zaključno sa ovogodišnjim Rolan Garosom Novak Đoković je uzeo učešće na osam turnira na kojima će u 2019. godini braniti mizeran broj bodova. Ukupno 990 bodova osvojio je Novak od Australijan opena do kraja Rolan Garosa i to je brojka koju srpski teniser treba da nadmaši u prvoj polovini nove sezone.

Sve što bude osvojio na turniru u Kataru biće plus jer prošle sezone nije igrao u Dohi, a na Australijan openu brani 180 bodova iz četvrtog kola. Zatim slede Mastersi u Indijan Velsu i Majamiju sa kojih brani ukupno 20 bodova, dok je u Monte Karlu sakupio 45 plasmanom u treće kolo.

Videćemo kakav će biti Novakov raspored u novoj sezoni, moguće da neće ni učestvovati na turniru u Barseloni, ali sve i da bude tako usledili bi Mastersi u Madridu i Rimu na kojima je Đoković ukupno osvojio 385 bodova. Najviše bodova Novak je u prvoj polovini ove godine uzeo upravo u Rimu i na Rolan Garosu (po 360), te zbog toga ima odličnu situaciju da zadrži vodeću poziciju sve do juna 2019. godine.

Treba reći i to da Rafael Nadal do kraja Rolan Garosa naredne godine brani 5.040 bodova, a Rodžer Federer 3.110 što je svakako veća brojka u odnosu na onih 990 Novakovih.

Sa nestrpljenjem iščekujemo novu tenisku sezonu!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Monday, 19.11.2018
23:11

Ako bude išlo po planu i ostane zdrav, tempira formu onako kako ume njegov tim da ga spremi, mogao bi da stigne do cifre od 258 nedelja na prvom mestu. Samo 10 manje od Konorsa. Naravno, sve bi se moglo promeniti na bolje kad bi osvojio Australian Open. Verujem da mu je to prioritet nad prioritetima. Želim mu dobro zdravlje i svu sreću, pa da nas opet raduje svojim uspesima i obaranju rekorda.