Novak nahvalio Alkaraza, pa poručio: "Ja sam dete koje živi svoje snove!"

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 14.07.2024.
18:10
Izvor: Sportske.net

"Moj nivo tenisa nije bio dobar, ali je Karlos igrao veoma dobar i kompletan tenis", poručio je srpski teniser.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji svoju osmu titulu na Vimbldonu, pošto je danas u finalu u Londonu poražen od trećeg tenisera sveta Španca Karlosa Alkarasa sa 0:3 (2:6, 2:6, 6(4):7).

Đoković je u svom 10. vimbldonskom finalu poražen posle dva sata i 30 minuta, i ostao je i dalje na 24 osvojene grend slem titule.

Nakon poraza, Novak Đoković nije štedeo reči hvale na račun svog protivnika.

"Ovo nije rezultat koji sam hteo, naročito ne u prva dva seta. Moj nivo tenisa nije bio dobar, ali je Karlos igrao veoma dobar i kompletan tenis. Sve je bilo na njegovoj strani. Spasio sam tri meč lopte, ali nije bilo suđeno.

Apsolutno zasluženo je pobedio i čestitam mu na fantastičnom tenisu. Čestitke i njegovom timu, porodicu, koja radi sjajan posao sa njim, samo neka nastave tako. Ima samo 21 godinu, neverovatan je", nahvalio je Đoković svog današnjeg rivala.

Voditeljka programa je Novaka podsetila da je od operacije kolena prošlo samo mesec dana, a stigao je do finala.

"Veoma sam ponosan, naravno. Moram biti. Trenutno sam malo razočaran zbog poraza, ali kada vratim poslednjih četiri ili pet nedelja, kroz šta sam sve prošao, moram biti zadovoljan jer je Vimbldon moj dečački san. Uvek sam želeo da igram ovde, uvek pokušavam da se podsetim kakav je nestvaran osećaj biti ovde i tu privilegiju i zadovoljstvo. Ja sam dete koje živi svoje dečačke snove i hvala svima na tome", kazao je Đoković.

"Ženo, volim te, hvala na podršci i što si ovde. Hvala mojoj divnoj deci, hvala vam što mi donosite osmeh na lice svakoga dana. Svaki put se rasplačem kada vas vidim na ovakvoj ceremoniji. Zahvalan sam što sam otac ovih anđela, počeli su da vole tenis sve više. Ne znam da li ću imati strpljenja da nastavim 'trenersku karijeru' sa svojim sinom. Ima mnogo lepih stvari u životu, ali ako želiš da juriš to, uz tebe sam.

Dosta sam pričao. Hvala i mom timu što je tu kroz dobra i loša vremena, jedini znate kroz šta smo prošlo prethodnih 20 godina. Nastavljamo dalje", zaključio je Novak Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke