Novak nakon preokreta: "Posao nije gotov, protiv Kirjosa biće vatrometa!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 08.07.2022.
20:50
Izvor: Sportske.net

Finale je na programu u nedelju od 15 časova.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale Vimbldona pošto je u polufinalu pobedio Britanca Kamerona Norija sa 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Šestostruki šampion Vimbldona je do svog osmog finala u Londonu, a ukupno 32. grend slem finala stigao posle dva sata i 34 minuta igre.

Nakon polufinala, Srbin je istakao da posao nije završen.

"Posao nije završen, a jedino je sigurno da će protiv Nika Kirjosa biti vatrometa emocija. To će biti Kirjosovo prvo grend slem finale, sigurno je uzbuđen, pošto nema šta da izgubi. Nik ima strašan servis. Nismo dugo igrali, a ja nikada nisam uzeo set protiv njega. Nadam se da će sada biti drugačije. To je novo finale za mene ovde, iskustvo bi moglo da ide meni u korist

Polufinale je grend slema. Imao sam u prošlosti mnogo polufinala na grend slemovima, ali nikada nije lako izaći na teren. Kameron nije imao šta da izgubi, odigrao je turnir života. On je sjajan teniser, igrao je pred svojim navijačima i imam mnogo respekta za njega. U drugom setu sam imao sreće da napravim brejk na 4:3, napravio je nekoliko grešaka, poklonio mi je par poena i izjednačio sam. Važnost meča je uticala", istakao je najbolji srpski teniser.

Đoković će se za titulu boriti sa Australijancem Nikom Kirjosom koji je u svoje prvo grend slem finale prošao nakon što se Španac Rafael Nadal povukao zbog povrede.

Finale je na programu u nedelju od 15 časova.

Iza Đokovića i Kirjosa su dva međusobna duela, a oba su pripala Australijancu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke