Novak: "Nije pametno, ali Vimbldon je u planu"

Autor: Filip Rodic
utorak 25.06.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Ipak se sprema za učešće-

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Novak Đoković je već nekoliko dana u Londonu, gde se oporavlja i trenira nakon povrede i operacije kolena.

"Plan je sve vreme bio da igram Vimbldon i to pokušavam da učinim. Zato sam došao ovde ranije, da bih video kako stvari idu. Mnogi misle da to nije realno i da nije pametno, ali ne bih bio ovde da nisam dobio dozvolu svog lekarskog tima", rekao je Đoković za Bi-Bi-Si.

Istakao je da su u lekarskom timu veoma zadovoljni jer se sve odvija prema planu.

"Ne forsiram sebe do 100 odsto, ali nadam se da ću doći do tog nivoa u narednih nekoliko dana. Rehabilitacija od prvog dana ide prema planu i iz dana u dan se postepeno oporavljam", naglasio je Đoković.

Na pitanje novinara kada će doneti konačnu odluku da li će igrati u Londonu, srpski teniser je najavio da će to učiniti u narednih pet do šest dana. Vimbldon počinje prvog jula.

"Nisam došao ovde da igram nekoliko kola. Ako budem znao da mogu da igram na svom maksimumu ili blizu njega, onda ću igrati. Ako ne, neka daju šansu nekom drugom da proba. Zaista ću igrati samo ako znam da sam u stanju koje je dovoljno dobro da odem daleko na turniru i borim se za titulu. To je uslov", naglasio je Đoković u razgovoru za Bi-Bi-Si nakon treninga.

Ukoliko bi igrao na Vimbldonu ove godine, Đoković bi 19. put učestvovao na najprestižnijem teniskom turniru. Osvojio je ukupno sedam titula na londonskoj travi. Poslednjih pet godina je dogurao do finala i izgubio samo 2023. od Španca Karlosa Alkaraza.

Najbolji teniser svih vremena je 5. juna u Parizu podvrgnut operaciji meniskusa desnog kolena, nakon što se povredio u drugom setu meča osmine finala Rolan Garosa protiv Argentinca Fransiska Serundola.

Trebalo je da u četvrtfinalu igra protiv Norvežanina Kaspera Ruda, ali je magnetna rezonanca pokazala da na meniskusu desnog kolena postoji oštećenje zbog kojeg je morao da se povuče sa turnira.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke