Novak o narednom protivniku: "Ostvario je zapažene rezultate i igra pred domaćom publikom"

Autor: Sportske Net
nedelja 05.09.2021.
12:35
Izvor: Sportske.net

Đoković izlazi ne teren u ponedeljak popodne.

EPA-EFE/PETER FOLEY
EPA-EFE/PETER FOLEY

Povezane vesti

Novak Đoković je uz izgubljen set, uspeo da pobedi Keija Nišikorija i plasira se u osminu finala US Opena. Srpski teniser rekao da nije očekivao baš ovakvu igru od svog protivnika.

"Iznenadio me je svojom igrom u prvom setu, igrao je veoma brzo, veoma agresivno, I bilo mi je potrebno malo vremena da se prilagodim toj brzini loptice sa njegove strane. Igrali smo puno puta, znao sam šta me očekuje, ali moram da priznam da sam se (ne)prijatno iznenadio njegovom igrom. Morao da se snalazim, jer u prvom setu nisam baš najbolje osećao loptu – i on je to koristio. Ali, ovakav meč je uvek dobrodošao, pogotovo u prvom delu turnira, jer na taj način nekako i uđeš zvanično “u turnir” i probiješ fizički i psihički taj led“, rekao je Novak.

Njegov naredni protivnik je 20-godišnji Amerikanac, koji je u pet setova uspeo da izbaci velikog favorita ovog meča, Aslana Karaceva.

"Bruksbi meni nije toliko poznat igrač, tek se probija u profesionalnom svetu – ali je napravio neke zapažene rezultate na turnirima uoči US Opena. Naravno, igrati protiv Amerikanca na domaćem tlu je uvek veliki izazov. Moja supruga Jelena je došla juče, i bilo je lepo videti je u loži – jer je ona meni uvek velika podrška. Deca su ostala kod kuće, tako da sada i mi možemo da imamo malo našeg privatnog vremena, kada nemam mečeve i obaveze“.

Govorio je i o očekivanjima za narednu nedelju grend slema. 

„U drugoj nedelji će mečevi biti teži, izazovi će biti veći, igrači su kvalitetniji i više rangirani. U načelu, znam šta mi je činiti te druge nedelje – ali ne bih da previše ulazim u detalje jer ne volim da u javnosti pričam previše detaljno o taktici, tehnici i srodnim stvarima – a pogotovo ne za vreme turnira, da ne bih previše toga odavao. Ponavljam, znam šta mi je činiti i trudiću se da ostvarim ono što sam već ostvario na prethodna tri Grend Slema ove godine. Medvedev i Zverev su zaista u vrhunskoj formi – i ni jedan ni drugi do sada nisu izgubili ni set – što potvrđuje da su u najboljoj formi trenutno. Jedan je osvojio masters u Kanadi, drugi u Sinsinatiju i olimpijadu – i vidi se da imaju puno samopouzdanja“.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke