Novak o provokacijama: ''Svašta se dešavalo, zato mi je pobeda još slađa!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.11.2023.
20:14
Izvor: Sportske.net

Nisu ničim uspeli da ga poremete.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Niko nikada kao Novak!

I kada su u pitanju grend slem turniri, ali i na masters turnirima! Ma, gde god da pogledate!

Večerašnjom pobedom nad Italijanom Janikom Sinerom u Torinu, Đoković je osvojio sedmi, rekordni trofej na završnim masters turnirima, nadmašivši Rodžera Federera koji je šest puta osvajao završne turnire.

Odmah posle meča, Novak je izneo i svoje prve utiske.

''Poseban momenat. Jedna od najboljih sezona koje sam imao u životu. Kruna je protiv lokalnog heroja Janika Sinera koji je fenomenalan. Protiv Alkaraza i Sinera sam odigrao poslednja dva meča, morao sam da pojačam ritam, taktički sam igrao danas bolje nego u grupi protiv Sinera'', rekao je Đoković.

Posebno mu je zadovoljstvo što su ga i deca bodrila iz lože.

''Oni su tako dobri. Poslednjih par dana su gledali tenis, oduvek sam želeo da igram pred njima, sada su svesni šta se dešava i zahvalan sam što sam otac dva divna anđela koji mi daju snagu'', istakao je Novak na engleskom, a zatim je dao izjavu i na srpskom jeziku.

''Odigrao sam stvarno fantastičan meč, taktički dosta drugačije danas, nego u grupi protiv Janika. Imao sam oštrinu od početka, imao šansu za dupli brejk u drugom setu, a onda su se stvari malo zakomplikovale.

Nije bilo lako pred ovako glasnom publikom, svašta se dešavalo između servisa, ali tim više je ova pobeda slađa'', zaključio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke