Novak opet neće dobiti nagradu za fer plej! Nije čak ni među 11 nominovanih!

Autor: Darko Mitrović
subota 26.11.2022.
18:30
Izvor: Sportske.net

Ni posle Federerovog penzionisanja ništa se nije promenilo.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je trijumfalno završio i ovu godinu, za njega najtežu i najturbulentniju od početka karijere i pokazao da može da bude jači i od mnogih drugih problema van terena, sa kojima se njegovi rivali nikada neće sresti.

Dovoljno je samo podsetiti na deportaciju iz Australije, početkom ove godine, samo dan pre početka Australijan opena, pri čemu je nekoliko dana pre toga držan u pritvoru dok su tamošnje vlasti većale da li će mu dozvoliti da zaigra u Melburnu.

Ni posle svega toga Novak nije imao nijednu lošu reč za Australijance, ali ni za Amerikance koji su mu krajem leta onemogućili da zaigra na US openu, opet zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Sada, posle osvojene titule na Završnom mastersu u Torinu, Novaku je zadat još jedan udarac, ne toliko bitan za njega, ali svakako novi udarac ''ispod pojasa'' koji je pretrpeo po ko zna koji put u karijeri.

Znate već da Novaku nijednom do sada nije dodeljena godišnja nagrada za ''fer-plej'' koja nosi ime nekada najboljeg švedskog tenisera Štefana Edberga i koju je do sada najviše puta osvajao Rodžer Federer- čak 13 puta.

Federer se ove godine povukao sa terena, završio je dugogodišnju blistavu karijeru, ali ne samo da Novak ni ove godine neće osvojiti pomenutu nagradu, nego čak nije ni u užem izboru od 11 imena!

U konkurenciji su ostali: Karlos Alkaraz, Rafael Nadal, Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim, Hubert Hurkač, Kameron Nori, Mateo Beretini, Fransis Tijafo, Lorenco Muzeti, Grigor Dimitrov i Maksim Kresi.

Rafael Nadal je četiri puta uzastopno dobijao ovu nagradu, sada je u trci za peti uzastopni ''fer-plej'' trofej, a zašto nema Novaka među pomenutih 11 igrača na kraju ove sezone, pokušala je da objasni nekadašnja australijska teniserka Rene Stabs koja je ušla u polemiku sa Novakovim navijačima na društvenim mrežama.

''Ova nagrada je za igrača koji sve vreme predstavlja primer dobrog sportskog duha! Navijači, vi ste u zabludi ako mislite da je Novak ta osoba i on bi to prvi priznao. Nisu svi na terenu kul! On ima emocije, ja to uglavnom razumem, ali on ne zaslužuje ovu nagradu.

Ima ispade na terenu! Razbio je mrežu na Otvorenom prvenstvu Francuske, bacio reket koji je zamalo pogodio klinca sa loptom u Srbiji. Mogla bih da nastavim'', poručila je Stabs.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke