Novak ostvaruje jedinu preostalu želju? "Prioritet su Olimpijske igre!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 10.04.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Srbin osvojio sve u tenisu, osim Igara...

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta savladao je u prvom kolu mastersa u Monte Karlu pošto je ubedljivo savladali ruskog tenisera Rimana Safijulijna rezultatom 2:0 u setovima (6:1, 6:2).

Đoković je nakon meča gostovao na Tenis TV-u gde je otkrio svoje planove za ostatak godine i tom prilikom istakao da su apsolutni prioritet Olimpijske igre u Parizu ovog leta.

"Ovo je olimpijska godina, Olimpijske igre su veoma retke, svake četvrte godine i kao i svake olimpijske godine stavljam Olimpijske igre iznad u smislu prioriteta u odnosu na oste turnire gde želim da igram najbolje, u odnosu na Grend slemove, koji su najveći prioritet. Taj blok između Rolan Garosa, Vimbldona, Olimpijskih igara i US opena i ta dva tri meseca želim da igram svoj najbolji tenis i nadam se da će se to desiti", kazao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je, tvrde mnogi, na ovaj način potvrdio svoje učešće na Vimbldonu o čemu se mnogo govorimo prethodnih meseci.

Novak je u nekoliko navrata isticao da je jedino što mu nedostaje u karijeri zlatna medalja na Olimpijskim igrama, a u Parizu će za to imati, pretpostavljamo, poslednju šansu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke