Novak osvaja Rolan Garos! I brojke to govore, ali i još jedno veliko ime!

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.05.2022.
16:26
Izvor: Sportske.net

Biće uskoro 21:21?

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ušao je u pravo vreme u šampionsku formu, posle brojnih neprijatnosti i neslućenih prepreka koje je morao da prebrodi od početka sezone.

Osvojio je turnir u Rimu proteklog vikenda, a ono što sada sledi je jedan od najvažnijih turnira u sezoni - Rolan Garos!

Novak će u Parizu braniti titulu, prvo mesto na ATP listi i veliki broj bodova, ali ujedno će pokušati da se ponovo izjednači sa Nadalom na vrhu liste po broju osvojenih Grend Slem trofeja.

Da će u tome uspeti čvrsto veruje i nekadašnji Grend Slem šampion, a sada dugogodišnji komentartor Eurosporta Mats Vilander. Naveo je nekoliko razloga za takvo razmišljanje.

''Prvo, jer je upravo osvojio Masters u Rimu koji će mu dati samopouzdanje. Dalje, jer mislim da želi da se osveti zbog svega što mu se dogodilo poslednjih meseci. Nije imao mogućnost da igra na Australijan openu. On je branilac titule, dokazao je sebi da može da igra duge mečeve, bez obzira na poraz od Alkaraza u Madridu. U Monte Karlu on je ostavio nerealan utisak na kraju meča sa  Davidovič-Fokinom. Delovao je umorno. On je sada bolje i to se vidi. On je favorit u Parizu'', uveren je Vilander.

Ono čime je Vilander takođe fasciniran jeste Novakova mladalačka energija.

''Osećaj koji se stvara je da Nadalu vreme prolazi, a za Đokovića... Ne znam da li ima 24, 25 ili 35 godina. Uvek ga vidim na istom fizičkom nivou'', objasnio je Šveđanin.

AdmiralBet je već objavio kvote za osvajanje Rolan Garosa, i tu je Novak prvi favorit sa kvotom 2.45, dok je kvota na Alkaraza 2.70. Tek treći favorit je Rafa Nadal, najtrofejniji igrač svih vremena na ovom turniru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke